maanantai 7. toukokuuta 2012

Ojaanajoni Härmässä 1966.

7/5-2012.
Ekku Mattila
selvänäkijä.


On kesä   ja olen tulossa peenmoista vauhtia Voltista kotiani kohti.
Istun veljeni omistamassa  autossa,,,,Opel...ja iso kone..vuosimalli 1962..  lasissa suunnilleen
sata vauhtia....(ainiin,,,tiellä on 50 nopeusrajoitus)...muistin just....
Noin 100 metriä ennen Hanhimäen tienhaaraa  oikealla,,huomaan miten edelläni ajaa joku nainen polkupyörällä  ...tien vasenta laitaa  ja annas olla...noin 20  metriä ennen  häntä nainen kääntyykin täysin yllättäen  suoraan autoni eteen.
Olen aina ollut nopea...refleksini on pelannut hyvin   kuten nytkin  ja salamana käännän autoni nokan oikealle...tien penkalle  ja sitäkautta kohden puiden oksia.Muistan miten havaitsin vain suuret  puiden latvat  ja sitten mentiin eikä  meinattu...eikä turvavöitä ollu...
Sepposen Eino oli tulossa Kalliokoskesta kyläilemästä kun hän havaitsi miten sininen auto nousi tien penkalta lentoon...nokka korkealle...ja sitten kolme kertaa  pitkittäin pyöri ojaa pitkin  kunnes pysähtyi keskelle   aika syvää ojaa.
Muistan vain sen tavattoman kovan kolinan,,lasinpalasten kilinän..salamoinnin   ja eriväristen tähtien
kierron nuppini ympärillä  ja sitten syvä hiljaisuus...menin kokonaan pökerryksiin...
Kun havahduin  olin littaantuneessa sinisessa   Opelissa,,auton pyörät taivasta kohden  ja mulla multaa sekä muuta tavaraa  suussani.Eino juoksi jumalatoonta vauhtia autoni luokse ja kysymään pitääkö sitä lääkäriin  ja minä  vastasin ettei tarvi...Siitä kävelin selkä kumarassa kotiini ,joka oli noin 500 metrin päässä ja  olin  kuin sonnin alle jäänyt monta viikkoa.
Verta  räin viikon paikka  ja voi että koski oikealle puollelle  mahaani...ja joka paikka täynnä mustelmia....
Ikolan  Pekka  kiskoi  traktorillaan romuttuneen Opelin kotopaikalleni  ja oli resuusen näköönen...ei Pekka .vaan se  auto.
Helsingissä  1972 hain työpaikkaa ja siihen liittyi kehkokuvassa käynti. Seuraavana päivänä työpaikan lääkäri kutsui minut jutteluun ja  ihmetteli sitä että minulla on kaksi oikean puolen kylkiluuta tavallaan hajonnut,,,niinkuin haljenneet  ja sitten kasvaneet  uudelleen  kiinni.Isot muhkurat olivat jääneet näkyville.
Kerroin niiden hajonneen jo vuonna 1966  ja sitäkös lääkäri ihmetteli...ja ei sairaalassa..
Jaa...kukas se pyöräilevä nainen oli...?? Mäen Einon,,,Hanhimäestä...Äiteehän se..
Ei saanut  naarmuakaan...kun väistin ja jos en olisi väistänyt,,,niin kuollu olis...son varma.
Nyt en tiedä minkä takia tämänkin tapahtuman kirjoitin...
Tässä se nyt  kuitenkin on.

7/5-2012.
Ekku Mattila