keskiviikko 13. kesäkuuta 2012

Häätö Jalasjärveltä 1989....

13/6-2012.
Ekku  Mattila
selvänäkijä.


Asuimme Jalasjärven   Ahonkylässä sinisessä  talossa kolmisen vuotta.
Jo  alusta saakka  paikallinen asujamisto  oli  tietäjää vastaan..(muistatte  sen "putkimiehen" joka  yritti naputella nuppini  mustelmille kyläläisten palkkaamana?)
Talon jossa asuimme  omisti  Anttilan  pariskunta.Kun kuulimme että tupa laitetaan myyntiin,niin teimme heti sellaisen tarjouksen,että se meille tulisi....90,000 markkaa.
Tarjous   eteenpäin  ja odottamaan koska se meille tulisi.
Noh....taas....kului  viikko  ja kaksi...kuukausi  ja kolmaskin,mutta mitään ei kuulunut.Koska    emme tienneet kuka talomme omistaa,emme myöskään voineet maksaa vuokraa kenellekään...kukaan ei mukamas tiennyt asiasta...
Kun emme voineet heitellä vuokrarahaa ojaankaan,niin emme myöskään maksaneet sitä  kolmeen kuukauteen....ja tuli aamu ja ehtoo ja seuraava  päivä....posti toi  meille haasteen käräjille,koska emme ole maksaneet  vuokraa kolmeen  kuukauteen....pöh....
ja niin kävikin....oikeures....talon omistaja....Anttila...kertoi  ettei vuokrarahoja ole näkynyt  ja kun niin sanoi meille tuli häätö  heti  paikalla....on heti muutettava....het..het....het....vauhtia   retaleet...pois...pois...
Viikon päästä ajoi  pihaan  poliisimaija,,josta  ilmestyi  Hanka  ...nyt jo kuollut...joka lausui..."jaahah....jospa laitaisitte  tavarat kashan   ja talo  tyhyjäksi  ja täs on paperilla  oikeuren  määräys"
jaa...sanoin minä....ja aloin heti paikalla jääkaappia  ja muista tavaroota pihalle nakkelemaan,,,päällekkäin  ja osa pitkin ojaakin...ja siihe   Hanka taas virkkoi..."nooh...me annetaan teille kuukauren verran muuttoaikaa,koska teillä ei ole uutta tupaa  ja koska teillon noita  kersojakin pirun  palio...joten koittakaa ny kattella uusi tupa...ja näkemiin  vaan."  sanoi  ja poliisiauto kaasutti pois.
Saimme noin 2 kuukauden päästä toisen  vuokratalon..Kurikan  Myllykylästä,josta ei   tämän kummenpaa.
ainiin....arvakkaapas kuka sen meitin talon osti  ja mitä se maksoi hänelle???Sen osti  Ahonkylän rikkain  mies  ja se maksoi  hälle  40,000 markkaa!!!Tietäjän  90,000 markkaa ei hualittu...pääasia on että se noitapaska  saatiin nurkistamma pois.
Kersoineen  ja akkoineen....
jeah.

13/6-2012.
Ekku Mattila
selvänäkijä
aikamatkaaja.