maanantai 11. kesäkuuta 2012

Palkkatappajan loppu. 1977. Espoo.

116-2012.
Ekku  Mattila
selvänäkijä.



Usein  pyöräilin sellaisia  100  km reissuja  Espoon  Olarissa  asuessani.
Yhdellä sellaisella opin tuntemaan Suomalaisen tervaskannon,noin 55  vuotiaan maailmanmatkaajan,kotoisin muuistaakseni Taivalkoskelta.
Mies  oli kiertänyt  maita  ja mantuja,asunut monessa maassa,sekä kärsinyt kaksi  kautta Ranskalaisessa  muukalaislegioonassa.Hän oli tappanut rahasta.
Sanotaan  häntä vaikka  Veikoksi.
Veikon mukaan hän oli joutunut  silloisessa Algerian  sodissa,Pohjois  Afrikassa sekä  monessa muussakin taistelutilanteeessa todella täpäriin  hetkiin.Häntä  oli ammuttu  ,useaan kertaan,puukotettu  monesti,kuristettu  ja yritetty myöskin hukuttaa  tajuttomana  ollessaan.Veikko oli niin täynnä  arpia,todella  pahannäköisiäkin,että  jokainen näki miehen olleen tositilanteissa elämänsä aikana.
Veikko oli monille sanonut olevansa kuolematon,todellinen  Hannu  Hanki mitä  selviytymisiin sodissa tulee.
Myös  hän ajeli pitkiä  pyörämatkoja,kuulemma ne pienimmätkin  olivat 200 km  pituisia  ja saunareissukin käsitti Helsinkiin  ja takaisin Kauniaisten  Kiloon, 140  km,jossa siihen aikaan asusteli.
Olin henkilökohtaisesti  oppinut tuntemaan Kauniaisessa,,,,Kilon  rautatieaseman paikkeilla olevan todella jyrkän sekä hankalan ala/vastamäen...riippuen mistä kohtaa siihen ajaa pyörällä.
Jos tuli mäen eteen,ei millään jaksanut pyöräillä vastamäkeen..joutui  kävelemään..  ja jos ajoi mäkeä  alamäkeen,niin vauhti oli todella kova.Kerran mittasin omalla polkupyöränmittarillani  nopeudeksi noin  50  km,joten vauhti oli hirvittävä.Hyvä kun pysyin pystyssä  pyörälläni.
Kyllä mittarini  naksui....ei erottanut yksittäistä naksuntaa,vaan kuului sellaista  hyrinää...
Noh....
Varmasti  arvaattekin.....Veikko oli yhtenä päivänä ajanut  kovaa vauhtia sitä alamäkeä ja lopussa menettänyt   polkupyöränsä  hallinnan,lyönyt pahasti päänsä (siihen aikaan ei kenelläkään ollut kypärää)  ja halkaissut kallonsa.
Kuoli siihen paikkaan.
Palkkatappaja  oli poistunut keskuudestamme.Kivi  voitti  elämän.
Kertoi;

11/6-2012.
Ekku Mattila.