keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Hukkuminen Jalasjärvellä 1979...

13/2-2013.
Ekku Mattila.
Selvänäkijä.
Aikamatkaaja.


Jalasjärvellä alkoi kännipäissään  nuorimies riehumaan.
Hän heitteli  tavaraa senverran   tomerasti,että siihen soitettiin apuun virkavallan edustaja.
..joka sitten tulikin....virkasaabilla  ja   humalainen takapenkille istumaan.
Koska asiakas oli virkamiehelle  tuttu, naapurin poika ,niin hän ei saanut  valtiovallan kihlajaisia lainkaan...siis käsirautoja...ja niin matkasuunta otettiin Jalasjärven poliisiasemaa kohden.
Silloin   korjattiin  joen ylitse vievää siltaa ja liikennevirta  oli supistettu niin että välillä toinen autojono joutui odottamaan vuoroaan  ylitse päästäkseen.
..ja annas olla.....sen odottelun aikana humalainen pomppasi saabin takapenkiltä ulos sekä ryntäsi joenrantaa pitkin pakoon...ja virkamies perässä jumalatoonta haipakkaa hänkin.
Kun karkuri huomasi ettei taidakkaan päästä  pakoon ,niin hyppäsi suoraan kesäiseen jokeen ja uimaan turvaan vastarannalle.
...virkamies... kiiparoi takaisin   autoonsa  ja eikun ylitse siltaa sekä meni vastarannalle odottamaan karkuria putkaan laitettavaksi...ja huusi ...."noniin...uippas  tänne....tänne  vaan....sitten mennään putkan pahnoille leppäämään..."
Mutta...karkurihan siitä vain lisää hätääntyi...ja kääntyi takaisin uimalla  lähtöpaikkaansa kohden  ja koettamaan  uudelleen karkuun....ja eihän hän sitä huomioinut,että virkamies hyppäsi taas  virka-autoonsa  ja odottamaan vastarannalle  ja kun tätä kissahiirileikkiä oli kestänyt  muutaman minuutin,niin nuori mies väsyi  ja  hukkui virtaavaan jokeen.
Tapasin kyseisen virkamiehen vuonna 1978 ja hän kyynelsilmin kertoi tapahtuneen tragerian ja vakuutti ettei missään tapauksessa olisi niin tehnyt,jos olisi aavistanut mihin se johtaa.
Uskoo myös;


13/2-2013.
Ekku Mattila.
Selvänäkijä.
Aikamatkaaja.