maanantai 4. helmikuuta 2013

Jeftan tyttären murhaaminen...

4/2-2013.
Ekku Mattila.
Selvänäkijä.
Aikamatkaaja.


Uhri  Jumalalle..
Israelilainen  Jeffa.


Kun Israelilaiset alkoivat palvella vääriä Jumalia,siis palvelivat baaleja,astarteja,Aramin jumalia,sekä Siidonin,että  Booabin Jumalia,syttyi Herran viha Israelilaisia vastaan....kertoo Tuomarien kirja,,,,10  /  6....
Herra antoi Israelilaisten jatkuvasti hävitä jokaisen   taistelun  ja  kun he lopuksi huomasivat tehneensä väärin,niin  valitsemaan itselleen kunnollista ja Herraa pelkäävää sotaurhoa.
Sellainen myös löytyikin...Gileadilainen  Jeffa,joka oli sotaurho ja taitava sotapäällikkö.
Kun Ammonilaiset hyökkäsivät Israelilaisten kimppuun,niin  Jeffan avulla he voittivat nyt jokaisen taistelun...ja tottakait sotaurho  Jeffa  oli tyytyväinen mies.
Eräänä päivänä Herran henki tuli Jeffaan kun hän kulki Gileadin ja Manassen läpi ja sieltä Mispeen ja sieltä hän lähti  Ammonialaisia vastaan ja Jeffa lupasi Herralle seuraavasti;
Tuomarien kirja...11   /29-31;
"Jos sinä annat Ammonilaiset  minun käsiini,niin tulkoon kuka tulkoonkin minua vastaan taloni ovesta,kun minä voittajana palaan Ammonilaisten luota,hän on oleva Herran  ja minä uhraan hänet polttouhriksi ".
...ja niinhän siinä sitten kävikin ....Jeffan sotajoukot listivät  vihollisisa sekä valloittivat heidän 10 suurta kaupunkiakin.
No....annas  olla....kun Jeffa palasi sotaretkeltä miekka kalistellen kotiinsa Mispaan,niin hänen oma tyttärensä oli isseä vastaanottamassa soittaen   vaskirumpua sen kunniaksi.
Ja Jeffa ei siitä lainkaan riemastunut,koska ensinnäkin hän oli luvannut Herralle polttouhrin  ja toiseksi   Jeffan oli pidettävä sanansa mitä Herralle oli luvannut.
Niinpä Jeffan tytär pyysi isseltään,että päästä minut naistuttujeni kanssa vuorille itkemään,koska olen vielä neitsyt....aijai....ja isse Jeffa lausahti...."sinä masennat minut onnettomuuteen,sillä minä avasin suuni Herralle,enkä voi sanaani  peruuttaa".
Ja niin kului 2 kuukautta ja Jeffan tytär palasi vuorilta itkemästä  ja  hänen   Jeffa issensä "pani hänessä täytäntöön  lupauksensa,jonka oli tehnyt"...eikä tytär ollut miehestä tiennyt"
Siis....Jeffa poltti neitsyt tyttärensä Herralle polttouhriksi....kuten  epäjumala Molokille konsanaan.!
Nyt tulee se tarinan opetus....jokainen tytärtään rakastava isä  olisi tyttäensä sijasta antanut oman henkensä hänen edestään.....mutta eipä Jeffa niin tehnyt.Olen aina kapinoinut tätä tarinaa vastaan ja se on selvästi kirjoitettu   Raamatussa.On yksi kirja....erään uskonlahkon,josta on poistettu Jeffan tyttären uhraaminen maininnalla,että tytär (mukamas )...muutti loppuiäkseen vuorille  ja  häntä siellä käytiin kunnioittamassa joka vuosi...neljän päivän ajan.
Jos Raamattu on oikeassa ja totta joka sana,niin Jeffa polttouhrasi   oman tyttärensä.
Olen myös ihmetellyt sitä,että jos Herra olisi ollut hyvyyttä sekä rakkautta täynnä oleva hyvä luoja,niin miksei hän Jeffan tyttären polttamisen sijasta olisi  raahannut uhripaikalle vastaanpotkivaa   ja määkivää karitsaa?
Aabrahamillehan kävi niin....poikansa uhraamisen sijasta Herralle  annettiin uhrattavaksi virheetön oinas.
Missä luurasi Herra silloin kun Jeffa murhasi oman tyttärensä???
Kysyy  ;

4/2-2013.
Ekku Mattila.
Selvänäkijä.
Aikamatkaaja.