tiistai 9. huhtikuuta 2013

Koulukuri ennenwanhaan.....

9/4-2013.
Ekku Mattila.
Selvänäkijä.
Aikamatkaaja.
Ruusuristi.


Vuonna 1954 luvulla,Voltin kansakoulussa oli todella rautainen kuri.Jos  opettaja Aarre  Rajalan antamat "hiljaa luokassa"  kehoitukset eivä purreet,niin  voi että senjälkeen alkoi tuntumaan.....!!!!
Ensin siepattiin niskasta  kiinni  ja raahattiin  ulos huoneesta käytävälle ja voin taata ettei siinä jalat missään vaiheessa ulettuneet lattiaan lainkaan.
Jos  se ei auttanut,niin  eikun tukasta oppilasta kiinni ja muutama reipas retuutus ja kyllä sekin tuntui päänahassa. Kuitenkin se kolmas toimenpide oli kaikista kivuliain,nimittäin puisella karttakepillä  hakkaaminen  sormien päälle....voi...voi....sitä kipua....ja joskus yksi naisipettaja napautteli sormille sillä karttakepin paksummalla päällä....voi...voi...
Parina kesänä meistä jokainen oppilaista sai täitä hiuksiinsa  ja   takuuvarma keino oli että ensin tukka melkein pois ja sitten muutamana ilta kotona laitettiin päänahkaan apteekista saatavaa mustaa ja haisevaa mönjää ja sitä  pidettiin hantuuki päässä yön ylitse.Jesus kun kirveli se mönjä,mutta sinäkesänä ei liikoja hiuksista retuuteltu,koska ei ollut mistä retuuttaa.
...muttaa  se karttakeppi.....sitä ahkerasti viljeltiin meidän kätösiimme....
Nykypäivänä opettaja ei saa tehdä oikeastaan mitään oppilaille...jos edes korottaa ääntään....joutuu käräjille ja jos syyllistyy voimankäyttöön,niin  käräjille vaan............
Toisaalta.... on opettajia .... "opettajia" ja heillä on suuri ero.Esim Kauhajoen Aron koulun Rehtori Ossi Viitala  on syyllistynyt  noin 30 vuoden aikana  pahoinpitelyihin,koska  kiusaaminen rinnastetaan juuri siihen.
Ossi oli etunenässä kun meidän lapsiamme kiusattiin Aron koulussa koko ajan ja  vaikka tein monta ilmoitusta Viitalasta,niin yksikään ei mennyt käräjille saakka.
Olen noin vuosi sitten kirjoittanut Ossi Viitalasta blogissani ja ne kohdat löytyvät viimevuoden kohdalta.
Herääkin kysymys että oliko Alppilan yläasteella tapahtunut luokasta "työntäminen" yksinomaan opettajan oppilaaseensa kohdistunutta   kiusaamista  ja että opettaja on ottanut juuri sen oppilaan silmätikukseen.?
Myös opettaja voi olla psykopaatti ja sellaisessa tapauksessa kärsii aina joku oppilas !
Näin:

9/4-2013.
Ekku Mattila.
Selvänäkijä.
Aikamatkaaja.
Ruusuristi.