lauantai 4. toukokuuta 2013

Piilotti metsään 900000 vanhaa markkaa.

4/5-2013.
Ekku Mattila.
Selvänäkijä.
Aikamatkaaja.
Ruusuristi.
Mestari.


Kävin eilen autokaupoilla noin 40 km päässä Kauhajoelta ja talossa   asuva isäntä kertoi minulle aika mielenkiintoisen tarinan.Hänen naapurinaan  asusteli aikoinaan ,omassa talossaan veljespari .Heidän talonsa oli sellainen vanhanmallinen pohjolaistyylinen ,jossa oli sisäänkäynnit kummassakin päässä .
Veljeksillä oli yhteinen tupakeittiö ja vaikka he asuivatkin omissa oloissaan,niin kulkivat  yhden avoimen huoneen kautta välillä myös toiselle puolelle ja näin pitivät seuraa toiselleen.
Kunnes.....heille tuli kova riita..kukaan ei tiennyt mistä syystä. Ei kukaan.
Epäsopu  aiheutti lopulta sen,että toinen veljeksistä naulasi talon sen huoneen oven kiinni,jonka kautta he olivat kulkeneet toistensa huoneisiin,sekä sanoi,että älä koskaan tule  minun lähelleni.Älä koskaan. Myös samassa laatikossa olevan postin he hakivat eriaikaan,sekä kauppa-asioilla myöskin.
Näin kului 20 vuotta.
Ja tuli vuosi 1980. Eräänä päivänä lääkärireissun yhteydessä toinen veli kuuli sairastavansa pahanlaatuista syöpää ja ettei hänellä olisi elonaikaa muutamaa kuukautta enempää. Pian tämän uutisen jälkeen veli kävi pankissa ja nosti tilillään olevat vajaan millin säästöt ja tuli pyörällä kotiinsa.Matkalla  jutteli tuttunsa kanssa,kertoi sairastavansa syöpää  ja sanoi  ettei  hänen veljensä saisi penniäkään hänen rahojaan.Kuulemma hän pitää siitä takuulla huolen.
Samana ilta naapuri näki miten  pankissa känyt mies ajeli polkupyörällään  metsäpolkua ja tuli sitten takaisin  2 tunnin kuluttua.
Noin kuukauden kuluttua syöpäsairas kuoli. Melkein arvaattekin.....mies oli käynyt piilottamassa 900000 tuhatta vanhaa markkaa jonnekin metsään ja sillä tavalla piti lupauksensa .Veli ei saa mitään.
Rahat ovat tänäkin päivänä   metsäkätkössä ja sinne ilmeisesti myöskin jäävät.Vaikka ne joku sattumalta löytäisi,niin niiden arvo on jo mennyttä. Eurostoliittolainen raha on  syrjäyttänyt Suomen markan.
Ylös naputteli:

4/5-2013.
Ekku Mattila.
Selvänäkijä.
Aikamatkaaja.
Ruusuristi.
Mestari.