sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Rauman kautta Vammalan Soukkoon...

26/5-2013.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Voihan poijat/tytöt että meidän Suomemme  on todella nätti  maa!Tottakait tällä tarkoitan ja nimenomaan tätä armasta kesäaikaa,joka juuri para-aikaa om menossa. Talvesta ei ole niin väliä,kunhan se vain menee nopeasti ja antaa kevään sekä kesän tulla.
Että  kuulkaa maailma on todella pieni !!!Menin Vammalan Nokkakylässä kioskille ostamaan juotavaa,kun takaani kuulin kovan äänen....." Ekku perkeles...!!"  ja kun käännyin  katsomaan,niin kukas se siellä huutelee...Kauhajoella asuva vanha tuttuni.Hän ihmettelemään,että mitä hiivattia mä täälläpäin teen ja kun  kerroin että sotken pyörälläni vähän siellä ja vähän tuolla,niin jopas kauhistui mies.
Onkos sun auto niinku rikki...eiks se pelaa ??? ja edelleenkin sanoin tykkääväni pyöräilystä ja silleen ja pikkuhiljaa hän uskoi. Mukanani  olevaa kannettavaa hän ihmetteli ja mainitsi,että olenko noin pahassa koukussa tietokoneeseen.Sanoin että en  ja että tarvitsen sitä aika paljon ja niin keskustelumme eteni juuri Kauhajoelle siitä Kiertotiehen  ja varsinkin Nikkarintienpääsä  olevaan  pieneen siltaan. siltaan.
Tuttuni ja minunkin tietämykseni  mukaan , silta meni (mukamas) sillai epäkuntoon  toissasyksyisen tulvan johdosta.Vesi kulutti sillan kummastakin päästä noin 50 senttiset kolot ja heti Kauhajoen päättäjät laittoivat sillan käyttökieltoon.Risainen pahvilappu nököttää valtatien kohdalla,jossa lukee  " silta poikki"  ja on ollut siinä kohta kaksi vuotta.
Olen useasti pyöräillyt että juossut  "rikkinäisen " sillan läpi ja siitä on päässyt helposti  ylitse,mutta nyt hiljakkoin siihen on pläjäytetty isot kasat vanhaa  asfalttiklönttejä.Näyttää vahvasti siltä ettei Kauhajoen kaupungilla ole minkäänaista tahtoa korjata siltaa.Mielestäni   korjaamiseen riittäisi noin kaksi traktorin kauhakuormaa soraa,sekä   kenties vähän asfalttia päälle.
Kenties syy siihen (korjaamattomuuteen) lienee se,että sillan  lähellä    asustelee ns. silmäätekevä ja heidän perhe ei tykkää siitä,kun  Nikkarintietä käyttää muutkin kuin siinä lähellä asuvat.Kuulemma  pöläjää liikaa kun autot siitä ohitse menevät.
On todella outoa että joku perhe voi estää tien käyttämisen.
Senpä takia ehdotankin seuraavaa:
Laittakaa se Nikkarintien päässä oleva pieni siltapahainen  kuntoon ja niin,että siitä vois päästä myöskin autolla läpi.Jos Kauhajoen Kaupungilla ei ole rahaa,niin lähettäkää   lasku korjaustoimenpiteistä minulle ja minä maksan sen  mielelläni.
Sellaisen 3000 Euroa maksan ja uskon että se kyllä riittää.
sanoo:

26/5-2013.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.