lauantai 15. kesäkuuta 2013

Kuusseiskan tärytärytärytärymontut.....!!!

15/6-2013.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.

Rengasliike Lähdesmäki....pian saat uusia asiakkaita !!!!

Noin kaksi viikkoa sitten (Vestia?) laitatti   67 ;lle uuden asfaltin.Hieno on ja hyvää tuli ja kaikesta näki että ammattimiehet olivat asialla.Uusi osuus kattaa Aronkylästä Kurikkaan päin ja loppuu Rautaa ja Ruokaa kirpparin kohdalle.
Mutta  mitä jumankautta....!!!Uuden tiepinnan keskelle on jyrsitty todella kenkkumaiset tärymontut,noin puolenmetrin välein ja niiden syvyys on luokkaa 3-4 senttiä! Kun autolla ajaa niiden kohtaan,niin takuulla herää,mikäli nukkuu ratissa .Sekö on niiden tarkoitus?
Noin vuonna 1975 liimattiin tärinälevyjä kohdalle Seinäjoki  Uusikaupunki ja jo silloin tuli  ilmoituksia että levyt  rikkoivat autojen renkaita.Levyjen paksuus oli sentin luokkaa ja voidaan vain arvailla miten monet renkaat tämä uusikeksintö  hajottaa.
Aamulla juttelin yhden tuttavani kanssa ja hän tiesi jo kaksi tuttuaan,joiden autosta on yksi rengas rikkoutunut ja juuri kuljettajan puoleinen.Siis tärinäkuoppien puolelta.
Taas toisaalta.....koska  uudesta  tiestä "unohdettiin" pyöräilijöiden ns. ajokaista,joka nykyisellään  on viitisen sentin luokkaa,niin takaa tulevat autot joutuvat väistämään entistä keskemmälle tietä  ja joutuvat suoraan tärinämonttujen saaliiksi.
Toisaalta taas..... nyt   autojen kuskit tietävät tärinämonttujen aiheuttamat rengasrikot,niin eivät väistäkään pyöräilijöitä,vaan ohittavat ketaleet muutaman sentin  päästä.
Mitäs noista.....pää-asia on että renkaat kestävät.Menkööt  vaikka Lamminmaan lentokentälle pyöräilemään....he tuumaavat.Siellä on tilaa.
Jepulis.

15/6-2013.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.