tiistai 9. heinäkuuta 2013

Mielialalääkkeiden sivuvaikutukset.....

10/7-2013.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Eilisellä  polkupyörälenkilläni sotkin Teuvalle ja kävin tapaamassa erästä tuttua pariskuntaa.Sellainen aivan tavanomainen nuoripari,noin kolmekymppisiä kummatkin,kaksi lasta,kaksi autoa,sekä koira.Pariskunnalla oli mennyt   aivan  normaalisti tämän vuoden alkuvuoteen ja sitten alkoivat henkiset  hankaluudet .
Perheen nainen (sanotaan häntä vaikka Eevaksi) alkoi masentumaan ja  tilanne meni niin hankalaksi,että joutui  ottamaan yhteyttä  psykologiin.
Kyllä apua löytyy,sanoi asiantuntija ja määräsi  mielialalääkkeitä.Yksi illalla ja yksi  päivällä  ja kohta olet taas pirteässä kunnossa.Kiitos ja näkemisiin.
Ja niin kului kaksi kuukautta . Eeva ei  tullut pirteämmäksi vaan juuri toisinpäin.
Hänen  masennuksensa syveni niin,että  jälleen  tohtorin luokse ja Eeva sai  uuden ohjeen,Otappa  illalla kaksi pilleriä,  päivällä    kaksi ja nyt kuule  tehoaa.Lisätäänpäs annostusta . Kiitos ja näkemisiin.
Ja Eeva otti,eikä auttanut. Ei.
Masentui entistä enemmän.Kului kuukausi ja taas lääkärille ja nytpä tohtori sanoi....;mutta hei...nähtävästi  juuri   nämä mielialalääkkeesi aiheuttavat pahoja sivuoireita sinulle ja tekevät juuri päinvastoin.Masentavat  lisää ja nyt koetetaanpas  vaihtaa toisiin ja katsotaan mitä tapahtuu,,,
Ja niin tehtiin.
Jo kolmantena päivänä alkoi tapahtumaan.Eeva  alkoi piristymään selvästi.Hän  tuli  iloiseksi  ja nauravaksi,hymyili ja muuttui  jälleen  omaksi itsekseen.Nyt siitä on kaksi kuukautta  ja Teuvalaisessa perheessä alkaa olla kaikki taas normaalisti.  Sellainen tavanomainen nuoripari.Noin kolmekymppisiä kummatkin.Kaksi lasta,kaksi autoa,sekä koira.

10/7-2013.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.

046/6856280.