perjantai 26. heinäkuuta 2013

Uimaaan......

27/7-2013.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.




Muistin  kolme päivää sitten ,että   olen uinut viimeksi tasan 29 vuotta sitten !!Voihan perskutarallaa tuumasin ja siitä paikasta etsimään sopivaa uimapaikkaa ja siellähän sellainen onkin....Aronkylän  kyläkeskus matonpesupaikkoineen.....
Mutta  täh ???
Se  vesi....aivan ruskeaa.Sellaista mutavellin oloista  ja vettä noin puolimetriä.Suuria kiviä joenpohja täynnä.En siis mennyt uimaan.En. Olsin saanu kolipakteerin..heh..heh.....tai muun ruikkutaurin.
Noh..toissailtana.. suunnilleen kuuden paikkeilla houkuttelin Millavaimoni  mukaani ja sitä ennen etsittiin  uimaverhat kaapista ja kohden Kurikkaa.Pitkämön allas oli ajatuksissa  ja eikun sinne vaan. Pitkämön uimapaikka on juuri sopiva,sillä sen vesi on puhdasta,eikä äkkisyvää oli ainakaan   heti kinttujen alla.
On se kummaa että vaikka 29 vuotta on viimeisestä uintireissustani,niin kyllä  se vanha taito kuitenkin on siellä takaraivossa säilynyt. Sen kuitenkin tunnustan,että jos vaikka johonkin valtameren aaltoihin hyppäisin,niin en kovinkaan pitkään pinnalla pysyisi. En....plums....
Kyllä Pitkämön rauhallisten aaltojen seassa on   kiva polskutella.....kylkeä..etupäässä ...??!!..
Mitä..veen kylkeä ny joku kysyy..?? Kylkiuinti on sellainen jo historian hämärään kadonnut  uintimuoto,jossa uidaan tosiaankin sillai sivuttain.Oikea käsi kauhoo  levollisin vedoin suoraan eteenpäin  veden  pinnan alla ja samalla vasemmalla kädellä kauhotaan  ja rauhallisesti potkitaan lisävauhtia saadakseen.
Muistakaa   kuitenkin,että se uintiasento on todella sivuttain....koko ruppi kyljellään. Naamavärkkikin vintturassa.Oikea korva suoraan  alaspäin ja kyllä se siitä sujuu. Muistakaa kuiteskin välillä vetää niinku henkeä...Nopiaa silläkin tyylillä pääsee.
Kun tällätavalla ui,niin tuntuu ettei väsy lainkaan  ja jos alkaa suonta vetämään,niin silloin hitaasti selkäuintia eteenpäin.Taikka kellumaan.
Millavaimoni polskutteli eestaas hymyssäsuin.Kyllä noi nuoret osaa.Hän ui etupäässä kikkiuintia...eiku rintauintia.Naisten tapaan.....(kiäh...kikkiuintia....).kik...(lopetas jo..)
Noh.
Juu.
Ainiin....meidän lähellä,noin kahden kilometrin päässä on sellainen  hiekkamonttu.Sitä on aina sanottu Äijönmontuksi ja uimapaikkana ihan kiva....(kin???) Vaikka  kieltotaulu kertoo,ettei siellä saa uittaa koiria eikä hevosia,niin tämän tästä eräät (must....seks olen syntynyt..) niin tekee. Yksi Luojan armoitettu naureskeli kolme vuotta sitten ,että hän käy usein paskantamassa siihen uimapaikkaan....Asui parisen vuotta sitten tuossa naapurissa ja  plikan nimi oli Noora...ny  17 vuotias...
Juu.
Hyi Nooraa....! Hyi !
Nohniin.Nyt alan keittämään riisipuuroa ja laitan kaffipannun porisemaan.Sitten leikkamaan  nurmikkoa.Taikka oikeastaan on liian nätti päivä siihen.Tairanpa jättää sen homman ensviikkoon.
Tere.

27/7-2013.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.