maanantai 28. lokakuuta 2013

Kesäaika...........kollegtiivinen pelleily...

28/10-2013.
Ekku  Mattila.
Aikamatkaaja.


Kun kesäaika tuli Suomeen,niin heti  sanoin,että höpö,höpö.On ja oli järjetöntä siirrellä kelloja...mukamas...ulkomailla olevien suurten firmojen takia.Myös..valoista  aikaa riittää...pitemmälle...ja ennenkaikkea mekin ennätetään tehdä suuuuuria kauppoja vaikka Saksan kanssa.
Mukamas.
Sellainen on tosi huono  firma joka tekee tärkeitä kauppoja aivan sillai viimetippaan.Ennenkuin aurinko  laskee.Taikka tuloo pimiä.
Eilen   Neurologian erikoislääkäri Markku Partinen sanoi......:
"Ihmisten terveyden kannalta olisi parasta luopua kokonaan kesäjasta" Partinen viittaa tällä Kronobialogiaan jota hän on tutkinut. Kesäajan siirtelemisellä aiheutetaan suunnatonta vahinkoa  ja ennenkaikkea psyykkisesti.
Suomessakin on....miljoonia   ihmisiä joille tuottaa tavatonta hankaluutta  kesäaika.  Kymmeniä tuhansia vuosia on ihmiskunta tottunut määrättyyn ajanmääreeseen. Kun sitä aletaan muuttelemaan ,niin ei hyvää seuraa.
Varmasti arvaattekin ???   Vuonna 1981 ,kun kesäaika tuli, taikka määrättiin,niin minäpoika huitaisin  käskyä kintaallani. Piti ainoastaan muistaa,että kaupat/virastot  menee kiinni tuntia ennen kun tavallisesti ,mutta aukeavat tuntia ennen kun tavallisesti. Heh.
Myös teeveeohjelmissa hyödyn !! Uutiset tulevat tuntia ennen....siis 19,30 .....minun aikaani.Toinen heh. Toisaalta jos sovittiin että tulen jonnekin  kylään vaikka aamulla kello  08,00, niin minun aikaani se oli 07,00.Juu.
 Jos....jos  ns  talviaika jääkin  pysyväksi ,niin minä elelen  edelleenkin "omassa"   ajassani.
Se on varmaa se.

28/10-2013.
Ekku  Mattila.
Aikamatkaaja.