perjantai 15. marraskuuta 2013

Veikkaustäysosumasta vielä.....kivat muurahaaset..!!

15/11-2013.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.



Olen saanut kymmeniä yhteydenottoja ihmisiltä ,jotka haluavat saada sen täysosuman esim lotossa.Yksi kirjoitti erikoisesta konstista ,joka oli tuonut hänelle kuusikymmenluvulla vakiossa 12 oikein. Hän oli suureen pahvinpalaan piirtänyt tulevan viikon jalkapallo-ottelut niin,että ruudukkoon oli merkinnut numerot..voitto..häviö  ja tasapeli.
Siis  samaan ruudukkoon kolme eri tekstiä. Sitten hän   laittoi jokaiseen ruutuun  vähäsen hunajaa ,sekä vei pahvinpalan  lähelle muurahaispesää.Kuulemma noin puolen tunnin kuluttua muurahaiset  alkoivat parveilla pahvin päällä ja kumma kyllä järjestyivät syömään hunajaa   jännällä tavalla.
Muurahaiset pysähtyivät  pahvinpalaan niin,että mies pystyi laittamaan ylös sellaiset  "peliuutiset"   jossa muurahaiset eniten parveilivat.
Esim tasapelin kohdalla oli selvästi suurin määrä muurahaisia ja seuraavassa pelissä suurin joukko oli kokoontunut kohdalle 2.
Miehen mukaan muurahaiset söivät hunajaa juuri niin pitkään,että hän pystyi laittamaan "oikeat"  mumerot ylös sekä viemään täytetyn  kupongin  asiamiehelle.....ja avot !!!
Seuraavana sunnuntaina tuli 12 oikein....senaikaista rahaa , Mosse henkilöauton verran.Uuden Mossen.
 Minä uskon tuohon muurahaisjuttuun,sillä ollessani Helsingissä töissä ..1969....aloin ruokkia muurahaisia banaanilla.Muurahaisia parveili betonisella lattialla sadoittain  ja koska olen eläinrakas,niin niitä ruokkimaan.
Noin kahden kuukauden kuluttua sain vakiolla täysosuman.14.740  markkaa ja se vastasi suunnilleen vuoden työpalkkaa. Muurahaiset (ko?)  palkitsi niiden ruokkimisen ???..!!
Oli se  mukava jutska.Oli.
Siis.....muurahaasia etsimään...ennenkuin ne vaipuu talviuneen....
Jep.

15/11-2013.
Ekku  Mattila.
Aikamatkaaja.