sunnuntai 15. joulukuuta 2013

"Jännä" aikavarkaus 1973.

15/12-2013.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Keväällä Hesassa asuessani tuumasin että taidanpas lähteä käymään   syntymäkodissani Alahärmässä ja yöllä noin kello kahden paikkeilla olin jo Tampereen lähellä , moottoritietä etenin.Suunnilleen 20 km päässä kaupungista.
Siihen aikaan ei ollut nykyistä Tampereen   ohitustietä,vaan oli ajettava koko kaupungin läpi ,johon kului noin 25 minuuttua. Erilaisia  katujen risteyksiä oli kymmeniä.Ja taas kymmeniä.Takaan sen.
Siinä   ajellessani   ajattelin vaikka mitä ja sitten myöskin sitä ja kaikkea siltä väliltä.Ratiosta kuului ,kasetilta tottakai, tanggoja.Niin Olavi Virtaa,kuin  Junkkarisen Erkkiäkin. Välillä Annikkia ,joka lähti..eiku Tähti  ja Dallapeetä  vanhaan malliin.
Kivaa oli ja Vauxhal victor henkilöautoni huraji  hienosti. 2300 kuutiota.Pensakoneella.Ärstsy kuin mikä.Huippunopeus  kahtasataa  ja miten usesti sitä vauhtia ajelinkin.Siihen aikaan ei oltu niin nokon nuukia nopeusrajoituksista  ...ja kuolleita oli sen takia joka vuosi liikenteessä 1400 . Voi..voi....joo.
Noh....Siinä moottoritien alkupäässä tuumasin,että kohta olen   Tampereella  ja sitten kaupungin läpi  ja sitten kohden  Hämeenkyröä  ja sitten  Parkano ja senjälkeen Jalasjärvi ,jossa taidan ottaa pienet nokkaunet.
Mutta...mitä perskuttia....melkein huudahdin....täh?..häh ?  ja mitäs ny  ???...Ohitseni oikealla vilahti sininen tienviitta,  jossa luki että ....Jalasjärvi  40  !!!.. että mitä ???...
Jalasjärvi on edessäni  ja siis olen ajellut (ko?) ensin Tampereen läpi ja sitten ohitte Ikaalisten...Parkanon  ja edessä häämöttäisi Jalasjärvi...täh?? ....vai niin....tjaahas...just..just...itte muistamatta ajelustani yhtään mittään...!!
Köh.
Siihen aikaan ei vielä puhuttu mistään mikrounista.Ei.
Tuo mikrouni tuli yleiseen sanavalintaan vasta  20 vuoden kuluttua. Ja nyt tulee ..siis  kysymys..taikka myksiä...:
Olinko silloin mikrounessa ?
Ajelin eteenpäin kuunnellen Olavi Virtaa ja nukuin kuin tukki ?
Tekemättä ainuttakaan kolaria ?
Osaamalla täysunessa kymmenien katusokkeloiden läpi ?
Tiellä ,jossa liikkui satoja muita ajoneuvvoja !
Välillä stoppaamalla punaisten liikennevalojen kohdalla ?
Aikaa meni noin tunnin verran ????
Häh?
Köh ?
Joo.
Tuota noin....minulle on  (kuinkas ollakaan) samantyyppisiä tilanteita sattunut...useita...Esim yhden kerran ..1987..lähdin syntymäkodistani Alahärmästä  ajamalla kohden Jalasjärveä. Keskellä  kaunista kesää.Keskellä päivää ja..taas  täh??...Katsoin kelloa lähtiessäni  ja tiesin sen että matka ottaa aika tarkkaan noin tunnin verran.Mutta  mitä vielä !!
Jalasjärvelle päästyäni matka kesti........VAAN......20 minuuttia !!!  Vaikka perillä kuinka tarkistin kelloni oikean ajan,sekä lähtöajankohtani Alahärmästä  lähdettyäni ,niin kellot olivat oikeassa.
....siiillä....samanlaisia aikavarkauksia on minulle sattunut niin paljon ,että ne eivät voi johtua kellon (kellojen)
virheistä. Minä olen joutunut kummallisten  tapahtumien kohteeksi....(mutta älkää ny tätä kaikille kertoko)..
Vievät muuten mun ajokorttini...pois...ammattirekkakortin kaiken lisäksi .
Toisaalta....2002  lähdin tekemään juoksemalla 10  lenkin ja aikaa se otti....persk.....2,5 tuntia !!! Siihen aikaan juoksin sen  suunnilleen  viideskymmenesminuutissa . Kevyesti. Nyt 2,5 tuntia !!!...asfaltilla....kaksi ylitettävää siltaa..keskellä kirkasta päivää......täh ?
Jaahas....missä oikein kulutin aikaani...liikaa ?
Vaimonikin sitä ihmetteli !
Tiäsvaikka olin sisällä ufossa...toises nualimankaikkeures....ko ?
E...viarais en ollu !
E.
Melekeen vannon sen!
Köh.

15/12-2013.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.