sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Laulu enkelten kielellä...

16/12-2013.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Hyvin  monet sen tietää,että ajan autoa (autoja)  hyvin paljon.Se tavallinen kilometrimäärä vuosittain on useasti yli satatuhatta kilometriä."Huononakin vuotena 50000 km.
Aina silloin kun ajan yksin tulee eteen tilanne,jolloin minun on tavallaan pakko alkaa lauleskella.Ensin sävelet tulee jonkinlaisena  hyräilyinä ,mutta kohta siihen alkaa syntymään sanoja.Ne sanat eivät taida olla "tästä" maailmasta.
Olen myöskin jonkinlainen kitaran/haitarin/huuliharpun/pianon/soittaja.Myös  joskus,soittoni aikana kitaran kielillä olevat sormeni alkavan mennä sillai itsekseen. Ne ottavat  oman suunnan ja silloin alkaa tulla aivan uutta säveltä,musiikkia,jota en ole ennen koskaan kuullut.
Kuten Köyliössä vuonna 2004 .Olin soittanut kitaraa noin tunnin verran,kun   alkoi kuulumaan hienoa sävellystä.Annoin sävelten tulla sekä mennä ja  eräs henkilö   pyysi, että saako  hän  kirjoittamaan sen ylös.Suostuin siihen.
Ja unohdin koko tapauksen.
Viimevuonna ...2012..kun kuuntelin radiosta musiikkia,niin annas peijaana olla.!
Nainen lauloi  sabotagea  ja heti tunnistin sen omakseni,juuri samaksi,jota olin soittanut useana viikkona silloin Köyliössä !!!
Ihan sama sävellys.Prikulleen ! Vain sanat olivat vieraan tekemät.Sävellys oli minun.
Siis...::::Laittoiko herra Valkama oman sävellykseni omanaan...eteenpäin,vai oliko se aivan sattumaa ? Että joku muu sävelsi sabotaben omanaan ??

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Ainiin..siihen enkelten kieleen...
Olen useana vuotena  ja varsinkin näin Joulun alla laulanut yksin ollessani  "uutta " laulua.Sen sävel on vanha tuttu...Joulu yö...juhla  yö....ja siihen on jokaisen helppo yhtyä ,kun tuntee sävelen. Koettakaa. Laulakaa sanoilla ,jotka eivät ole tästä maailmasta.
On aika hankalaa kirjoittaa enkelten sanoja ylös,koska tässä "tavallisessa" koneessa ei ole tarvittavia kirjainmerkkejä. Koetan kuitenkin  tehdä parhaani.Siis...:

Nyt lauletaan kielillä :
Sävel ...Joulu yö...juhla  yö...

 Ensimmäinen säkeistö :

Uuueelmats.....uummelmats...
.tsaitseegaas....uuumelmatsz...
eettaanuutsg ..uuelmasciiaa...
 eettanuuuz... eettanuutsgiaa ..
gettaachiiihiiaa  ciiiaa..
uutsg..elaa zhiii  celaimuu.


16/12-2013.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.