torstai 26. joulukuuta 2013

Lauri Tähkästä....lisää....

26/12-2013.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.

Kirjoitin muutama päivä sitten plogissani Wanhoista muistoista ja  juuri sianlahtaamisesta.Mainitsin  siantappajamummosta ,mutta muistin hänen nimensä väärin.Se ei ollut Amalia ,vaan Jukanfiia.Juuri Jukanfiia oli laulaja Lauri Tähkän isän mummo.Siis  Laurin isän äiteen äiti.Siis mummo.
Tähkän (Jarkko  Suon) isä on Markku. Kun Markun oma äitee sairastui tubiin (oli muuten hankala vaiva siihen aikaan) niin Markku vietiin turvaan Alahärmälääselle    Toivo  Välitorpan perheeseen  ,jossa asui mainittu   Fiia. Koska taas Fiian oma isä oli nimeltään Juhani,niin tottakai fiiasta tuli Jukanfiia.
Ja.....kun  Lauri Tähkän  isän Markun oma äitee tervehtyi.niin perheitten kanssa sovittiin ,että Markku jääkin asumaan  Toivo  Välitorpan ja Jukanfiian perheeseen. Kuin omana lapsenaan.
Toinen muistelo.....
Käytiin Markku Suon kanssa samaa Voltin kansakoulua. Kerran talvella oli hiihtokilpailu Voltin koululla ja minä lähdin viuhtomaan  viimeisenä. Markku Suo lähti minua ennen.Noin minuutin päästä. Olin jo silloin kova urheilija....koska Väinö isäni niin oli opettanut.Hävitä ei saa. Ei ja Ei.
Nooh....mitä...perskutarallaa....Hiihdin   Markun kiinni jo noin kilomeeterin päästä..mutta.Koska asuimme melkein naapureina(700 metriä) Markun kanssa ja olimme Mattilan Pentin.Asumaan Maurin ja Kalliokosken Urpon kanssa  kavereita....niin en sitten millään kehdannu mennä Markun ohitte. E.
Tuota....Markku ei ollut kovinkaan hyvä hiihtäjä...ei. Soli huano.Ja kun minä en millään juliennu ohittaa kaveriani.....niin siinä me sitten   klasajuteltiin hissunkissun peräkanaa maaliin saakka.Minä olin viimeenen.26  ja Markku oli 25 :des.
Ja Väinö isseni huusi sekä kiljui hiihtolarun varrelta..."ohita se  Markku..ohite se..mee helevissä ohitte..mee ny".
En   menny  ja arvakkaapas sitä huutamista myöhemmin illalla kotonani ??
Vieläkin sen mölyn muistan.
Väiski oli torella kiukkuunen.
Oli.

26/12-2013.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.