sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Saarnaaja......(jasta)

9/12-2013.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


"Kaikki on turhuutta"...
Saarnasi saarnaaja  ja miten oikeassa hän onkaan..!!   "Mitä on ollut,sitä vastakin on ; ja mitä on tapahtunut,sitä vastakin tapahtuu. ole mitään uutta auringon alla.Ei ole mitään uutta auringon alla.Jos jotakin on,josta sanotaan ; Katso,tämä on uutta,niin on sitä   kuitenkin ollut jo ennen,ammoisina aikoina,jotka ovat olleet ennen meitä ".
...." Sillä   mitä taitaa ihminen,joka tulee kuninkaan jälkeen,muuta kuin tehdä,mitä jo ennen on tehty ?"
...."Mitä nyt on,sitä on ollut jo ennenkin ; ja mitä vasta on oleva,sitä on ollut jo ennenkin."
...." Hyvä nimi on parempi , kuin kallis öljy. Ja kuolinpäivä parempi kuin syntymäpäivä.Parempi mennä pitotaloon,kuin surutaloon,sillä siinä on kaikkien ihmisten loppu."

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Olen parasta-aikaa Rovaniemellä.Kävin saattamassa eilen erään ystäväni.Vuosien takaa tutun.Nuoren ihmisen,jonka kuolo vei.Hän oli hyvässä elämässä kiinni.Oli työ,josta hyvä palkka.Ulkomaillakin liikkui.Paikasta toiseen.Uuden talonkin rakensi.Siinä olisi hyvä ollut elää.
Mutta ei. Parhaassa iässä hän kuoli.
Jos olisin saarnaaja,niin nyt sanoisin :
Kaikki on todella turhuutta auringon alla. Ihminen syntyy ja sitten kuolee.Turhaan hän touhuaa.Syntymästään rientää kohden loppuaan ,kuolemaansa ja pian ei häntä ole. Hautakiveensä riittäisi....jokaiselle....synnyin  ja kuolin. Siinä kaikki.
 ¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Suomessa syntyy joka vuosi noin 53000 ihmistä.
Suomessa kuolee joka vuosi noin 50000  ihmistä.
Muistakaamme ,että pian on taas Joulu.Kaikki odottavat sitä. Mutta noin viisikymmentätuhatta ihmistä ei enää koskaan voi sitä viettää. Heille viimejoulu oli se viimeinen.He kuolivat. Muistakaamme  ,että meille..noin viidellekymmenelletuhannelle ihmiselle tämä Joulu   tulee olemaan se viimeinen. Sinä voit kuulua siihen joukkoon. Taikka myös minä. Minä, taikka sinä siellä.
Olemmeko valmiit ?
Olemmeko ?

9/12-2013.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.