tiistai 3. joulukuuta 2013

Yli 65 vuotiaille........

4/12-2013.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Noin 2 kuukautta sitten kesken kävelemisen alkoi vasenta reittäni särkemään niin......lasti...että.Onnuin siitä kotiini ja ihmettelin että missä mennään....??
Pari päivää sitä kivistystä kesti ja annas olla....nyt se siirtyi oikeaan jalkaani.Polven ,sekä sääreni kohdalle.Voi että särki !.Myös sormeni niveliä alkoi kivistämään.
Oli todella hankalaa kävellä.Vaimoni sekä muksuni  sanoivat.....lääkäriin  isse, mutta enhän ,minä pikkuvaivasta tohtoria häiritte. E.
Ja onnuin....ja onnuin....voi..voi.Kun kirjastoon menin,niin ilman omantunnontuskaa ajoin invapaikalle....juu.
Yöunenikin ...sen   neljä/viisi tuntia jonka yleensä nukun.....niin sekin väheni.Paras olotila oli sohvalla ja kun oikea jalkani oli sohvan selkänojan päällä....sillai roikkumassa.Se lepäsi niinku.
Ja särki...särki....särki.....joo...särki...
Mutta annas olla.8 päivää sitten tuttavani Vähästäkyrööstä . ..Lampelan Raimo...tuli käymään ja kun näki mun pahan ontumiseni...lausui....:
"Selvä vitamiinin puute sulla Ekku"..ja jatkoi  ..."onkos mangnesiumia kaapissa?"..."jos ei oo,niin heti   hakemaan kaupasta....yksi illalla ..kevääseen saakka  ja tuut taas kuntohon ".
Mutta muista....sanoi Rami...." illalla vasta sen otat,koska mangnesium menee parhaiten elimistöön,kun nukut...illalla vasta ennen maatamenoa sen nappaat ".
Ja  niin sitten tein.Nyt on kinttuni  ja sitäkautta paikatkin taas hyväs kunnos.Toissapäivänä hiihtelin tuolla tielläkin jo.......oijee . Kun nuoret kaksikymppiset kollit. Taikka vähän vanhemmat....hmmtp..
Siis yli kuuskytviisikymppiset .......jos paikkojanne kivistää ..sillai ilkeästi  ja saatatte tuntea itsenne...vanahaksi jo...niin alkakaa  ottaa joka ilta mangnesiumia.
Pirskatti.....se konsti auttaa..
Mangenisiumia.

4/12-2013.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.