perjantai 31. tammikuuta 2014

Ajokortin saaminen Ranskassa 1902....sekä muuta asijaa.

31/1-2014.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.



Ohhoh.
Vuosisadan alussa ei ollut autoja kovinkaan paljon liikenteessä ja kenties sentakia ajokortin saaminen   onnistui seuraavasti:
Autokoulun opettaja toi korttia haluavan autoon mukanaan  suuren  viinipullon. Ja eikun liikenteen sekaan..(sekaan heh )...Viinipullo lattialle pystyasentoon ja  menoksi siis. Noin tunnin   Pariisin katuja he huristelivat  ja  konttorille takaisin......??..
Jos sen tunnin aikana viinipullo pysyi pystyssä,sait ajokortin ja jos pullo kaatui ,niin uudelleen viikon päästä yrittämään. Kuulemma onnistuneen ajokorttikokeen jälkeen viinipullo juotiin   yhdessä  ja....liikenteen sekaan jälleen.Kotia kohti.
Höh.

######

Jos vuosisadan alussa syyllistyit liikenneonnettomuuteen vaikka ajamalla jonkun kuoliaaksi ja jos olit juovuksissa ,niin se katsottiin   lieventäväksi asiaksi. Sait vain huomautuksen. Jos olit selvinpäin turman sattuessa sait kovat sakot ja ajokiellon kuukaudeksi.
Auts.


Kun auto keksittiin..oliko se jotain 1850 (ko?)  niin liikkuvan auton edesssä piti kävellä jalankulkija jolla  oli punainen lippu. Hän heilutti lippua muille varoitukseksi. Jup.
Yhdessä pienessä kaupungissa oli vain    kaksi autoa ja ne törmäsivät suoralla tieosuudella  yhteen. Lähistöllä oleskelevat  lehmät säikähtivät rysäystä niin ,että karkasivat ja siitä kantturoiden omistaja suuttui niin ,että hakkasi talikolla toisen auton kuljettajan hengiltä. Toinen kuljettaja yritti uida joen ylitse pakoon ja hukkui raukka.
Kyllä ennenWanhaan oli toisin.
Ikkiak ilo  niäpnirääv.

31/1-2014.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.