keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Be Careful....Kreikassa 1984. Olariin 1981.

22/1-2014.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.

Be    Careful...!!

Olin päivällä Seinäjoella kylässä ja me keskusteltiin mm meitä suojelevista näkymättömistä hengistä.Olen itsekin  kokenut muutaman sellaisen  oudon tapahtuman,kuten  Kreikassa vuonna 1984.
Olin saarella lomamatkalla ja kuinka ollakaan innostuin kiipeämään  noin 600 metrisen kalliomuodostelman huipulle.
Ennen huippua oli sellainen noin kymmenmetrinen jyrkähkö nousu ,55 asteisen luokkaa ja kun sitä kohden aloitin kiipeämisen ,niin  korvissani    alkoi kuulumaan naisen  voimakas  ääni....Se sanoi Be  Careful  ja uasempaan kertaan vielä. Be Careful. Senverran osan toista kieltä,että otin varoituksen vakavasti  ja sen mukaisesti kiipesin todella   varovaisesti sen lopun matkaa huipulle.
Lopussa oli sellainen   isohko  kivi  ja meinasin ottaa siitä  ponnistusotteen ennen perille pääsemistäni ,mutta koska naisen ääni koko ajan varoitti...." ole varovainen..ole varovainen "   ja niinpä   olinkin.
Otin siitä kivenlohkareesta sivuttain otteen  ja kuinka ollakaan..se irtosi siitä kuin taikaiskusta  ja putosi rymähtäen alas sitä jyrkkää rinnettä. Jos minua ei olisi varoitettu ,niin  en kirjoittaisi tätä blogiani nyt.
Siis...
Kuka se  nainen oli ?
Henkimaailmasta tietysti.
Hän pelasti minut murskaantumasta kallion juurelle.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Tapahtuma  numero 2 :

Espoon   Olarissa asuin vuosina 1977-1982. Aika useasti minulle sekä paikkakunnan pahantekijöille tuli....kahnauksia  ja   me oteltiinkin muutaman kerran keskenämme. En millään hyväksynyt   esim sitä ,että nämä  yhteiskunnan tulevat kansanedustajat rikkoivat parkkipaikallamme  olevia  autoja. Kun se ei muuten loppunut ,niin useasti jäin kyttäämään heidän saapumista yön pimeinä hetkinä  ja  sitten ......juu..muks..muks..
muks..
Noh...kerran olin menossa   illalla lenkille ja tarkoituksen oli (kuten enenkin) juosta määrätyn lenkin.Sinä iltana ääni varoitti minua että älä mene sen postitalon takaa,vaan mene toista kautta. Senverran kuitenkin epäilin  varoittavaa ääntä  ja halusin tarkistaa onko se oikeassa..ja se oli.
Menin hiljaa toista kautta sen postitalon nurkan taakse ja kurkistin missä mennään .Jaahas....siinä kohdalla johon olisin suoraan juossut oli kokoontunut suuri kollilauma ja jokaisella kädessään kättä pitempää.Oli puukalikkaa sekä rautaputkea.
Jos en olisi uskonut varoitusta..hengen  taholta  ,niin miten olisi minulle käynyt ?  Ainiin...asiasta kolmanteen....:
Samana syksynä oteltiin kolmen Espoolaisen pahantekijän kanssa  ja sain heistä niskavoiton.Yksi   oli Rami Molander nuorten sarjassa hyvin   pärjännyt nyrkkeilijä sekä kaksi hänen nyrkkeilykaveriaan. Puks..puks  ja puks...
Sitä jouduin käräjille ja   Molander vaati minulta 6000 markkaa vinoon menneestä nenästään,mutta kun hän oli ammattinyrkkeilijä ,niin jouduin maksamaan vain 2000 markkaa.Nenä oli mennyt vintturaan nyrkkeilysalilla....juu.
Taas ....siis :
Kuka se minua varoittanut nainen oli ?
Henkimaailmasta tottakait.
Hän pelasti minut rautaputkien iskuilta.
Jup.


22/1-2014.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.