sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Elättijäniksiämme tapetaan..

13/1-2014-
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Kirjoitin jo viimevuonna  samasta aiheesta ,elikkä puoliksi kesyjä jäniksiämme tapetaan suruttomasti.Me olemme eläinrakkaita ja siksi  ruokimme koko talven niin lintuja kuin myös esim jäniksiä.On mukavaa  seurata riistakamerasta puutarhassamme yön aikana touhuavia eläimiä. Esim viimetalvena jäniksiä  kävi ruokintapaikallamme noin   20 kappaletta.Joka yö ja joskus jopa keskellä päivääkin.
Niiden tallaama polku  näkyi selvästi ja se haarautui kolmeen eri kohtaan talomme  lähellä oleviin metsäsaarekkeisiin.
Mutta...pum..pum....ja pum...
Jostain kummasta syystä muutama alan mettämies ei viihdy kauempana olevilla metsäpaikoilla, vaan ajelee nelovetoosilla jappaanilaasilla  aivan talomme lähelle.Ne ketaleet tietävät että metsästää ei saa 150 metriä lähempää olevia asuinrakannuksia.Heillä on tainnut olla meeterimitta mukana ,koska esim eilen illalla oli taas plusuhousumettämiesten auto ollut pysähdyksissä 150 metrin päässä.
Toiseksi. Ovat senverran viisastuneet ,että taitavat käyttää äänenvaimenninta pyssyissään (haulikossako ? Heh...)  koska mitään pauketta ei ole kuulunut.Puf nyt kuuluu ja jäniksemme murhataan.Sen käsitän  jos hirvenmettästysaikana niitä    kaadetaan ,jo lihan takia ,mutta että jäniksiä....eihän niissä ole lihaakaan kuin nimeksi.
Kolmanneksi menkää jos uskallatte tuonne 6 kilometrin päähän korpimettään ja ampukaa siellä  olevia jäniksiä.Nooh....nuo meidän elättijäniksemme taitavat olla niin hyvässä lihassa ,että .......Ainiin.....tulipa tässä  mieleeni   kun yhtenä syksynä jokku ketaleet olivat ampuneet hirven tässä meidän lähellä metsässä ja sitten suolistaneet sen.  Suolet keskelle   tietä jonka kautta meille tullaan .....juu. Kun suolikasan huomasin ,niin eiku  farmariauto käyntiin..sitten suolipaikalle  ja ne lapioin kyytiin ja sitten purkasin koko haisevan  60 kiloisen läjän mettämiehen pihaan. Oijee..!
Oli siinä  Laakson perheellä ihmettemistä ! Heh  heh...
No...taas sama juttu kävi viimesyksynä.Joku  ...(laakso )  oli uskaltanu heittää  hirvenjalan keskelle meidän ajotietä ,noin 150 metrin päähän. Nooh....minä sen otin kyytiin ja tungin kyseisen plusushousun postilaatikkoon...Taisi riistakameramme  näyttää syyllisen ??..
Jos se oli roskaamista minun taholtani ,niin maksan iloisella mielellä siitä tulevan sakon.
Juu. Ny meen laittamaan lisää ruokaa noille eläimille.Taidan laittaa riistakameroiden päälle valkoiset suojat.Ne pysyy sillä konstilla paremmin....kunnossa.
Jup.

13/1-2014.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.