lauantai 18. tammikuuta 2014

Helsingin hulinaa..

18/1-2014.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.




Tuumasin pari päivää sitten että käynpä isossa kaupungissa Hesassa ja niinpä sen sitten teinkin.Jos tätä pohojanmaata vertaa hesaan ,niin kylläpä  se   onkin tosi sivussa,,meinaan hesa.....ja silleen. Muutama tapahtuma tuli muistiini  ja niistä taidan hiukan   muistella..
Sturenkatu  on Vallilassa.
Asuin vuonna 1973 vastäpäätä Alppilan ammattikoulua ,viisikerroksisessa kellertävässä talossa.Ekakerros.
Samana keväänä ostin moottoripyörän sinisen ja sillä siellä täällä ajelin.30000  km että   pakoputket pörisi.
Keskellä kesää sain päähänpiston,että maalaan   motopyörän komian sinimustaksi ja siis spreipurkkit sihahajamaan.Srpuut.
Tunnin toista maalailin  ja sitten minulle tuli asiaa keskukseen ja sinne  meinkin raitsikka 3 Teellä.Noh..sitä ennen jätin juurimaalatun   rätkäni  kerrostalomme  parvekkeiden alapuolle ja vedin pyörän päälle sellaisen muovipressun sekä pyykkipoijilla nurkista kiinni.
Juu.
Tulin kaapunkista takaasin  2 tunnin kuluttua ja heti menin   tarkistamaan miten työni on onnistunut...ja aaapuuaaa...!!! Reissuni aikana oli alkanut tuulemaan ja   sen  takia se pressu oli  lähtenyt irti juurimaalatun moottoripyöräni päältä !!!!Aiaiaiaiaiai.......!
Myös se päivä sattui   olemaan Lauantai...siis  siivouspäivä......ja ...parvekkeelle oli tullut tungosta....!
Koska pressua ei enää ollut tuoreen maalipinnan  suojana...!!!niin maalipintaan oli tarttunut matoista tippuneet karvat,hiekka ja tiesmitä .Alasheitetyistä tupakantumpeista lähtien.
#¤"&%&¤R%¤#¤#"!!`?=?=?!!.......auts..!
Oli se kuulkaas näky !
Niin....pyörän hinta oli ollut noin 8000  markkaa ja kun sen vaihdoin autoon viikon päästä ,sain prätkästä hyvitystä tasan 2500  markkaa.  Kunnolla sisäänajettu.
Aiai.

18/1-2014.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.