tiistai 14. tammikuuta 2014

Kukaan ei ole profeetta omalla maallaan.

14/1-2014.

Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.



Sain aamulla asiakkaan , Espoosta ,Matinkylästä tarkemmin.Asuin siellä aikanaan noin 3 vuotta ja  siihenmalliin.   Olavi   oli seurannut omaa tietäjän polkuani ,niinsanotusti sivusta jo kohta 30 vuotta ja tuli antamaan minulle .....
Etupäässä rohkaisua.
Hän   sanoi että älä missään tapauksessa Ekku  anna periksi . Hän tietää ettei  yhdelläkään aikamatkaajalla ,jos sellainen on hyvä,ole helppoa .Muistatko Ekku...hän sanoi ,miten Jhon Suntsrömkin aikoinaan sinulle kertoi ,ettet tule pääsemään elämässäsi helpolla ? Jos olet todella hyvä, hän  jatkoi ,niin sinua tullaan potkimaan päähän,sinua panetellaan ja sinun elämästäsi koetetaan tehdä hyvin hankalaa.
 Tulet saamaan valtavaa kateutta osaksesi, Olavi   sanoi.Sinua ei ymmärretä,eikä sinua oteta vakavasti.Vaikka koetat tehdä asiat hyvin ,niin se ei riitä.Tavattomat juorut ympäröivät sinua ja paikassa missä kolme kokoontuu ,sinua haukutaan.
Sinä et ryyppää.etkä juo ,jatkoi Olavi . Jos sinä ryyppäisit ja  joisit  ,niin olisit hyvä äijä muiden silmissä.Sinun pitäisi olla kuten miljoonat ns tavalliset ihmiset ja kun et ole ,sinua ei hyväksytä. Sinua kadehditaan valtavasti Ekku ,mutta sille et voi mitään. Vuosia tuntemasi ystäväsi tulevat sinut jättämään,koska  tuntevat niin suurta kateutta sinua kohtaan.
Ekku...sanoi Olavi .Kateus on suurin paha voima maan päällä.
Suurin paha voima.
Mutta kuulehan Ekku,hän  sanoi. Vielä tulee aika ,jolloin nimesi tullaan lausumaan suurella kunnioituksella.Silloin ihmetellään että miten kummassa sinä tiesit.Miten ihmeessä näit kymmenien ja satojen vuosien päähän.Mikä oli sinun salaisuutesi,he kyselevät ja muistavat miten sinua  ei otettu vakavasti. Mutta ,sanoi Olavi .Niin on käynyt jokaiselle hyvälle tietäjälle ja aikamatkaajalle. He ovat syntyneet väärään aikaan,väärien ihmisten joukkoon.Kateellisten sellaisten.
Mene sisulla eteenpäin,sanoi  Olavi .
Älä anna periksi,vaan jatka tärkeää aikamatkaajan työtäsi.Mene eteenpäin.
Eteenpäin.
............................
Ja niinhän siinä me juteltiin,kiivettiin torniinkin  vaikka liukkaita rappuset oli.Ammuttiin myöskin tykillä ja  tökättiin käyntiin vanha  K-750 sivuvaunupyöräni. Vaikka se on venä.....niin satavarma kapine.Siinä se odottaa tulevaa kesää.
Norjan reissu on suunnitelmissa.
Fryn  fryn...


14/1-2014.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.