torstai 30. tammikuuta 2014

Noitakonsteja.....heheh......ja takuulla toimii..!!

30/1-2014.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.



Tapasin eilen illalla   sattumalta ,erään vanhan tutun, (kutsutaan häntä vaikka Alvariksi) ,johon tutustuin asuessani Jalasjärven Ahonkylässä 1985-1989. Vaikka olenkin samasta aiheesta jo kirjoittanutkin ,niin oli se Alvarinkin mukaan niin jännä tapahtuma,että toistan sen uudelleen tässä ja nyt.
Siis:
Minulla oli lehdessä myynti-ilmoitus vanhasta moottoripyörästä ja meni pari päivää kun Alvari tuli asuntoni pihaan motoroiskaa ostamaan.
"millä myyt kysyi Alvari ja sanoin että 3000 markkaa ja siihen Alvari että hän ostaa moottoripyörän. "käykö,kysyi  hän , että tehdään papperit  heti valmiiksi ja sitten ajelen moottoripyörällä suoraan Jalasjärven pankkiin ja saat rahat ,että rapajaa "?. Tottakai se käy   vastasin ja niin tehtiin. Alvari kaasutti musta tukka putkella ja  peffa pitkällä ,  kylätietä ,ylitse sillan,jonka alla virtasi joki ja minä pihalle odottamaan rahojeni saapumista.
Mutta....
Kului puoli tuntia ja kului se toinenkin puoli.
Kun kaksi tuntia oli mennyt ,niin minä kääppäilin peilin eteen ja kyselemään...:"tjaahas...ooppas sä aika tonttu...annoit  itteäsi taas huijata....luovutit moottoripyörän ja paperit....luulekkos Ekku että rahat saat................häh....voi..voi ..ootpa aika pöljä ".
Noin kolmen tunnin kuluttua soitin Kurikassa asuvalle  Reijolle  ja häneltä kysymään ,että tunteeko kenties yhtä Alvaria ,jolle myin muutama tunti sitten moottoripyörän  ja...ja....?.
Reijo nauroi   katketakseen.Hahahahahah.....et saa rahojasi koskaan...hahahah...Alvari tekee juuri tuollaisia kauppoja  ja   kun tarpeeksi tienaa ,niin häipyy pariksi vuodeksi ruattiin turvaan.Hahahah..hohoho..
hoho.
Aijaahah..minä tuumasin ja kun Reijolta sain tiedon missä Alvari asuu,  niin matkaan vain,Kurikkaa kohden.
Pryymff...en meinannut nelosta  vaihteistoon hoksata laittaa.Olin niin "innoissani ".."#"!!%¤#"#"!!..kelen..kele.
Oropppa !
Ennen lähtöäni  kannoin autoni takaloosteriin paksua ruosteista kettinkiä noin 2 metriä , kananmunia parikymmentä kappaletta ,sekä   vanhanmallisen kirveen.Sellaisella piilutettiin ennenWanhaan rakennuksiin tarvittavia hirsiä.
Alvari asui Kurikan Rengasmestan  vanhan paikan naapurissa ja siis pihaan autollani kurvailin. Matala talo ja sen pihapiirissä pienehkö ulkorati. Jo autosta astuessani huomasin miten talon ikkunaverhot hiukkasen avautui ja sitten meni kiinnni, eikä kukaan tietystikään ovea avaamaan tullut. Ei tullut.
Ei tullut.
Ja minä  avasin autoni takaluukun.Hyyyvin varovasti nostin sen ruosteisen kettinkikasan ja sen levitin talon eteen ,ikkunan kohdalle ,että varmasti näkyi mitä touhusin. Kettingin asetin sellaiseen kolmion muotoon ja sen keskelle todella varovasti laskin ne kananmunat ja  samalla mukamas huulillani   sanoin " taikaloitsuja".
Sitten takaluukusta  kirveen ja sillä rikoin jokaisen kananmunan ja samalla jälleen " loitsujani " höpisten...tähän tapaan..hmm.nuu...huuum..nuuun..haaam..huum...haaam...huum....
Arvakkaapas heiluiko talon ikkunaverhot ??..heh..heh..
Tämän jälkeen taas  autooni ja kohden Jalasjärven Ahonkylää.
Kun pääsin pihaani ,niin vaimo minua puhelimeen kutsumaan ja menin ja siellä oli Alvarin setä ,taikka enoko ja hän huusi todella hätäisenä..."Tuu Ekku nopiaa hakemaan se 3000  markkaa...tuu heti  ja muista Jumala nähköön , että siivoat  ne taikakalus siitä  pihalta....tuu heti ja tuu nopiaa ny ".
Tuu nopiaa.
Ja minäpoika  tuun .Kun pihaan  "taikataloon" pääsin ,niin oviaukosta joku käsi kurkotti ja siinä oli 3000 markkaa ..kiitosta palio..ja sitten minä siivosin ne taikakaluni  siitä pihasta.
Hmptssista.
Ainiin. Mitä opimme tästä tarinasta ,joka on jälleen tosi ? Ainakin sen,että ällös koskaan kukaan  myy....tumm.....meinaan ...köh...ja jos myy.....köh....tummil......niin älä luovuta tavaraa ennenkuin olet maksun saanut.
Köh.

30/1-2014.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.