torstai 9. tammikuuta 2014

Saarijärven kumma kummitus..

9/1-2014.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.

Asuin Saarijärvellä 1982 keväästä kesään ,noin 3 kuukautta ja se riitti.Kiiiiitoooos. Talo oli noin  24 km päästä itse Saarijärven keskustasta  ja lähin kauppa noin 9 kilometrin päässä.  Kaupasta sai maitoa , jonka viimeinen "parasta ennen"  päiväys oli noin 2 viikoa sitten mennyt. Jup.
Soli aika hapanta.Meinaan se maito.
Noh.Asiaan ja siis kummalliseen kummitukseen.
Emäntä joutui synnytyslaitokselle Jyväskylään ja minä sekä muksut yksin kotio. Pirskatti...heti samana yönä tapahtui kummallinen asia ,sillä. Menin maate koska nukutti. Ennenkuin tapasin nukkumatin  ,niin päälläni ollut peitto alkoi itsekseen liikkua jalkopäästäni naamaani kohti. Se rullaantui sillai hitaasti nousten ja koko  peittokasa jätettiin mun naamani päälle ! Häh?...tuumasin ja sytytin valot huoneeseen. Mitään kummallista ei ollut  kämpässä. Kissi nukkui tyytyvääsenä pienessä tuolissa sänkyni vieressä.Luulin ensin ,että ahaa...kissi on syyllinen.Peijjooni. Ja eikun taas unta yrittämään.Ja taas....säkkipimeässä huoneessa joku ,taikka jokin alkoi jälleen rullaamaan jalkopäässäni olevaa   peittoa .Suoraan naamani päälle  ..huh !
Pomppasin pystyyn salamana,valot päälle ja kissiä tuijottamaan. Mutta ei kissi ollut syyllinen.Ei.Siinä se edelleenkin nukkui hiiristä uneskellen.Mauu.
Kun sama peittoruljanssi tapahtui kolmannen kerran ,niin hain Raamatun,avasin sen Herran siunauksen kohdalta ja laitoin tyynyni alle. Peitto ei enää liikkunut.
Krooh...nukahdin. Ja tyttö tuli maailmaan seuraavana  päivänä. Fatima Della Isabella.
Oli se kumma juttu. Se peittoasia.Ei plikan syntymä.
jep.

9/1-2014.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.