keskiviikko 8. tammikuuta 2014

Saksalainen pariskunta säikähti.

9/1-2014.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Rassasin eilen illalla vanhaa moottoripyörääni ,vaihdoin siihen pakoputken ja samalla muistin yhden tapahtuman vuonna 1973.
Olin  Järvenpään   leirintäalueella  Vanhassaniemessä ja tuumasin puhdistaa Jamahan pakoputket.Irrotin ne ja  ajattelin käyttää pensakikkaa.Kaadoin  pakoputkeen  noin  lasillisen pentsiinä,heilutin hetken aikaa ja sitten tökkäsin  putken toisen pään   palavaan nuotioon.
Ja hups.
Siinä touhutessani en  huomannut pariskuntaa ,joka seisoskeli siinä sivummalla ,noin 5 metrin päässä. Kun bensa syttyi    että humahti ,niin putken toinen pää osoitti juuri   pariskuntaa kohti..ja buuuuhsth..!!!
Palava tulisuihku roiskahti heitä kohti  ja kyllä heille tuli todella kiirus.
Siinä sitten koetin sammutella palavaa ruohikkoa ja koettaa olla ettei tässä mitään hätää tyyliin.
Jep.
Mennään toiseen , myös Saksalaiseen pariskuntaan.Vuonna 1984.
Olin lentää suhahtanut erääseen Kreikkalaiseen saareen ja jo toisena iltana töpeksin.Siinä aurinkoa  ottaessani huomasin että muut rannalla olijat alkoivat lähteä pois.Koska kello oli noin 4 paikkeilla iltapäivällä ja koska aurinko yhä lämmitti,niin minä tuumasin että olen ainakin tunnin vielä rannalla.
Ja olin.
Sitten kääppäilin bussipysäkille noin  vähän jälkeen viiden.. linjuria oottamaan.Joka ei tullut.Ei.
Puoli kuuden nurkilla näin tolpassa lapun tapaisen ja siinä luki....suamennettuna...viimeinen bussi lähtee kello 17,00. Aijaahas....mutta eipä hättää luulin..
Hotelliini oli noin 20 kilometriä ja eikun kyyttiä kinuamaan. Rannan paikkeilla oli jeeppi ja  siinä pariskunta.Menin heidän luokseen ja   Suomeksi  virkoin...voinko saada liftin Thomashotelliin ??
Mies katsoi minua kun  sika pohjantähteä ,eikä puhua pukahtanu.Ei. Toistin pyyntöni Englanniksi ,mutta ei taaskaan tullut vastausta .Sensijaan miehen suusta alkoi kuulua selvää Saksaa....tyyliin...¤#"#"!!?=)(&/%%¤%¤#????¤#"#TGTR¤#GB%¤#BK(/(&BVCZ#"!.... ja sanojen perään herra räkäisi suunnilleen minua kohden.Prruiskista..!
Pläts.
Ja jeeppi starttasi sekä lähti   jokainen pyörä kuopien.
Ja  minäpoika  kävellen Thomas hotelliani kohden. Tiesin rakkojen tulevan....kinttuihini...
20 kilomeeteriä.....ja noin puolen tunnin kuluttua taivas pimeni kymmenessä minuutissa.Tuli säkkipimeä.Oli se   muuteen aikamoinen reissu.  Onneksi taivahalla loisti muutama tuhat kirkasta tähteä.Juu.
Siis....mikä Saksalaasta pariskuntaa  oikein vaivasi ?
Olivatko he niiden jäläkelääsiä  jokka Suomalaiset sotilaat ajoivat maastamme pois ? Lapin kautta.
Ja nyt saivat kostettua mulle.Suamalaaselle sotilaalle.
#¤#"ER¤#"!!!!T?`(/UUJHTRRE¤%¤#RDRETT!!!%%#":: siitäs saitte.....jeeppipariskunta..
Plöts.

9/1-2014.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.