perjantai 24. tammikuuta 2014

Silmäni laserleikkaus vuonna 1958....!!??!!

24/1-2014.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.

Klips.

Kävin tänään   Seinäjoella asioilla  ja tapasin muutaman tutun.He kertoivat että minulla on niin tavattomasti kertomuksia blogissani ,todella mielenkiintoisiakin .Kuulemma niitä  on niin paljon että voisinko välillä toistaa erikoisempia juttuja ja niinpä sen tässä teenkin.
!958  oli perjantai ja 13 päivä.   Olin tehnyt voimakkaan ritsan ja sillä ammuskelin ns määllyjä.rautaisia uun malllisia  metallikoukkuja ,joissa oli todella terävät päät,koska niiden avulla naulattiin esim piikkilankaa aidantolppiin.
Syntymäkotni eteiseen olin laittanut rautaisen lapion johon tähtäsin. Klons...klonks..vaan kuului aina  kun osuin lapioon...klonsk..kolonks...
Mutta ..ihmettelin..ammuinko   ohitte..? Ei nimittäin kuullut sitä klonksausta..ei. Äkkiä huomasin että oikeasta silmästäni alkoi pursuamaan jotakin nestettä ja kun sen pyhkäisin hihaani ,niin tajusin sen olevan melkein läpinäkyvää nestettä ,jossa oli jänniä hiukkasia mukana. lasiaisnestettä.....auts....Nähtävästi se määlly kimmahti siitä metallilapiosta suoraan mun oikeaan silmääni.Upposi sinne.Plots.
Menin kiiruusti huoneeseeni ,peilin eteen ja katsoin silmääni. Selvästi havaitsin siinä ,  aivan keskellä olevan kiiltävän esineen ja yritin ottaa sen pois.Se ei lähtenyt.Noin minuutin kuluttua oikea silmäni meni pimeäksi. Ainoastaan silmäni keskellä näkyi kirkas uun tapainen kuvio.Ja nestettä valui yhä lisää.
Äitini tuli katsomaan missä mennään ja pyörtyi.Systeri kanssa tutkimaan silmääni ja kovaa vauhtia kirkolle Niirasen lääkäriin ja hän heti määräsi kovaa kyyttiä Seinäjoelle lättähatulla.
Siis senaikaisella kiskopussilla.
Tunnin/toista aikaa meni ja niin  makasin Seinäjoen silmäosastolla.Tutkittiin ja silmästäni otettiin irti se rautainen määlly ja petille sitten maate.Aamulla taas silmääni sorkittiin ja tulos oli sen olevan puhki.Sokea.Kaput.Finis.Se siitä. Oikea silmäni oli tyhyjä...
Sunnuntaina..aamulla huoneeseni tuli pieni ja valkotukkainen mies,joka kätteli ja sanoi leikkaavansa silmäni jos vain mulle sopii  ja sopiihan se.Lääkäri sanoi käyttävänsä uutta konstia ,jota ei ole ennen tehty ja niin minut  raijattiin pyörillä olevalla petillä leikkaussaliin.Siinä minä makasin ja kuuntelin rapinaa naamani yllä.Olin  haistavinani myöskin palaneen käryä.Juu.
Muutaman tunnin päästä takaisin osastolleni,jossa makoilin toista kuukautta ja sitten kotiin musta merirosvolappu oikean silmäni päällä.Koulussa minua sanottiin merirosvoksi.Juu.
Jaahas....muutama vuosi sitten menin tänne Kauhajoen silmälääkärille koska tarvitsin paremmat lasit ja siispä lääkäri (Ahola) silmiäni tutkimaan.Häh??  hän lausui ja sanoi että mitä jumankautta mun oikealle silmälleni on oikein  tapahtunut.Kerroin että vuonna 1958  se leikattin Seinäjoella....ja niineespäin ja  hän sanoi että täh?.......Täh?    ja kertoi ettei kertomani voi pitää paikkaansa ,sillä silmäni on leikattu laserilla ja ensimmäinen sellainen leikaus tehtiin Tampereella 1974  ja sitten Hesassa samana vuonna.Siis...Ahola kertoi että ammuin ritsalla silmääni 1974  ja sillä sipuli.
Mutta minäpoika pidin pintani siitä 1958  ja meille tuli jumalatoon riita sitä asiastaAhola melkein karjui ettei  se ole mahdollista...vuonna 1958 ei ollut LASERLEIKKAUSMAHDOLISUUTTA...kun vasta  1974 alkaen...ja..ja..ja..ja...Sitäpaitsi ,huusi Ahola...ne laitteet painoivat siihen 1974 aikaan noin 2000 kiloa!!Toiko se valkotukkainen kirurgi sen mukanansa Helsingistä..? Sinua varten..etukäteen..vai ?? Vai ??
Niinpä lähdin   Aholan vastaanotolta ovet  paukkuen ja illalla tarkistin kummaltakin sisareltani koska se  onnettomuus oikein sattui.Kumpikin vannoi sen olleen 1958....Juu.
Vielä oudompaa oli sen valkotukkaisen silmäkirurgin toiminta kanssani..taikka silmäni kanssa.Kuulemma hän "sattui" olemaan juuri silloin Seinäjoella..."kylässä" silmäpolilla ,kun minut sinne tuotiin puhjenneen silmäni kanssa....."Sattui"...juupajuu. Sopivasti.
Ja vaikka oli sunnuntai....niin  hän teki sen leikkauksen .....Soitin myös Seinäjoen silmäpolille ja halusin saada  todisteita siitä silmäoperaatiostani vuonna 1958 ,mutta minulle sanottiin ,ettei niin vanhoja tietoja ole ollut tallessa enää vuosikymmeniin
Siis....kuka/mikä/häh?  leikkasi laserilla silmäni vuonna 1958 ? Laserilla joka tuli ns markkinoille vasta 1974 !
Hmptps...olinko uffomiesten käsittelyssä 1958  ??.Sanokaapas te.
Hyve öte.

24/1-2014.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.

Häh?