perjantai 14. helmikuuta 2014

Eilen tuumailin ,että jospa käyn Hesassa ja sen myös tein.

14/2-2014.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


En taida olla ihan terve ? Tulin eilen Kauhajoelle monen päivän   reissulta  ja nyt naputtelen tätä blogiani Helsingissa. Tarkemmin   Porvoonkatu  5 -7   B 63. Valkoiset kerrostalot.Brahenpuiston vieressä.
Asuin tässä samassa osoitteessa vuonna 1971-1973 kevääseen ,jolloin lähdin sillä Jamaha moottoripyörälläni kiertämään Suomea.
Ja kivaa oli.
Joo.................
Meinaan   aamulla tuli  mieleeni eräs hauska tapahtuma.Tässä samassa   osoitteessa.Huhtikuussa 1971 juu.
Oltiin monta tuntia kannettu muuttokuormaa osoitteesta Aleksis Kivenkatu 11   tänne uuteen paikkaamme Porvoonkadulle.
Koska tavaraa oli aika lailla ,niin liiat jätettiin parvekkeelle myöhemmin huoneeseen vietäväksi.  Asunto oli yhdeksännessä  kerroksessa.   Noin  viiden tunnin kuluttua menin  ulos kadulle läheisen Braahenpuiston kohdalle ja käännyin katsomaan uutta asuntoamme.
Mitä...?? ttiä...huudahdin !
Juuri asuntomme parvekkeen  kohdalta   näkyi tumma  leveä punainen värivana   suoraan alaspäin ,niin että se jatkui jokaisen muunkin parvekkeen kohdalle. Se oli  parvekkeemme levyinen ,siis noin 5 metriä  ja kapeni siinä alaspäin mennessä.  Se oli kuin jättimäinen punainen kolmio.Ja alkoi meidän parvekkeelta.
Ensimmäiseen kerrokseen saakka. Pihkura sentään.
Ja minä nopiaa takaisin asuntoomme . Sinne sisälle , parvekkeelle ja löytyihän se syy punaiseen  väriin.
Eräs 20 litrainen astia ,jossa oli ollut punaista puolukkamehua ,se oli kaatunut sekä valuttanut sisältönsä pitkin kerrostalon seiniä.
Mutta..ei hätiä mitiä.
Aivan yllättäen alkoi taivaalta sataa todellinen raekuuro ja se muutamassa minuutissa pesi punaisen puolukkamehun kerralla pois. Jos niin ei olisi tapahtunut ,niin pesisin kenties vieläkin sitä 9 :nen kerroksen seiniä.
Taisi yläkerta auttaa ?
Täh?

14/2-2014.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.