lauantai 15. helmikuuta 2014

Kätketyt ukkomauserit sekä 35 kiloa kultarahoja.

15/2-2014.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.



Ei tämä Hesa mikään erikoinen paikka ole.Suuren maailman mittaluokassa hyvin pieni kyläpahaanen ,mutta  meidän pääkaupunki. Asuin täällä aikoinaan noin 16 vuotta ja rapiat päälle.Samaa touhua on nytkin..näköjään , liikenne hurajaa ympärillä ja oikeastaan rauhallista aikaa ei ole kuin sunnuntaiaamuisin kello o7.00 -o8.oo välisenä aikana. Sen mitä nyt huomasin oli kaupungilla liikkuvien eri  kansallisuuksien tavatoon määrä. Voisi  melkein sanoa   että jokaisesta maankolkasta on tänne Heslsinkiin eksytty.Taikka sitten tarkoituksella.
Jopa    Pohjois Korealaisiakin näkyy . Ausralian Agobo....jotakin. Juu.
Mutta ainiin...meinas se tärkein asia unhottua.Se minkäs ihmeen takia tänne Hesaan niin äkkiä pölähdin..
Siis:
Minulla on tuttuja ,,kuten olen sen jo monta kertaa maininnut.Yksi perhe....on pitänyt minuun yhteyttä jo 3o vuotta ja nyt on oikea aika alkaa toiminta.Nimittäin kadonneen aarteen ,sekä aseitten metsästys..alkakoon.........perheeltä olen kuullut....seuraavaa :
Nyt mennään ajassa taaksepäin..noin vuoteen 1918 .Saksalaisten hyökkäyksestä Helsinkiin .On siis luokkasota menneillään. Torstain ja Perjantain välisenä yönä ovat Saksalaiset kuljettaneet joukkojaan Oulunkylään sekä Vanhaankaupunkiin ja Perjantai-aamuna oli koko Helsinki piiritetty.
Pakolaisjoukot siirrettiin Töölön entisiin venäläisiin   kasarmeihin sekä Turun kasarmiin Heikinkadun varrelle.
Huopalahden sekä Töölön alueella ammuttiin kovasti ja se toi lisää pakolaisia ,erityisesti  Tikanmäeltä .
Eläintarhan sekä Vesilinnan mäellä Saksalaiset etenivät aina Sörnäiseen saakka sekä etenivät linjoja pitkin Itäiselle Viertotielle.
Koska tilanne oli niin kaoottinen ,eikä mitään toivoa enää ollut ,niin Saksalaisille oli pakko antaa periksi sekä laskea  aseet. Ilmari Rantamala luki antautumisehdot ja   ne hyväksyttiin.
Koko taistelujen ajan oli hotelli Fennia ollut sairaala jota johti  ylilääkäri tohtori Vilska.Kansanvaltuuskunnan määräyksellä.Fenniassa hoidettin  niin Saksalaisia ,kuin myös punaisia taistelijoita. Yksi sellainen oli kirjailija Santeri Ivalo ,joka oli hoidettavana viikon verran. Ivalo antoi lähtiessään kiitettävän arvosanan saamastaan hoidosta ja parani täysin.
Nyt tullaan  nykyaikaan ,siis minun Hesaan matkaani.
Santeri Ivalo kertoi häntä hoitaneelle  ylilääkäri Vilskalle tietämästään kätköpaikasta ,johon on piillotettu  niin aseita ,kuin myös kultaa. Aseet ovat enimmäkseen ukkomausereita ,patruunoineen ,sekä kultarahoja noin  35 kiloa.Ukkomausereita on 460 kappaletta.
Ylilääkäri Vilska oli tuntemani Helsinkiläisperheen läheinen sukulainen.
12 /4 -1918 aseet olivat melkein jo vaienneet ,joten sairaalaosasto hotelli Fenniassa purettiin ja  Suomessa alkoi  rauhan  ajat.
Minä tiedän nyt   suurella varmuudella aseiden sekä kullan kätköpaikan. Vaikuttaa siltä ,että tulen kesän kuluessa piipahtamaan Hesassa muutaman kerran..taikka yksi  kerta  saattaa riittää.
Tämä,
on,
kadonneen,
aarteen,
metsästystä.

16/2-2014.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.