tiistai 4. helmikuuta 2014

Uni pelasti Ranskalaisen sotilaan.

4/2-2014.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.



4/11-1918  oli lähellä   Pariisia suuria taisteluita ja  Saksalaiset ampuivat tykistöllään suoraan Pariisin esikaupunkiin. Sen yhteydessä  eräs rakennus sai täysosuman ja sortui  kivikasaksi.
Ranskalainen sotilas oli  mennyt pommitusta suojaan saman talon kellariin ja pum..pum..pum....senpituinen se.
Noh....Ensimmäinen maailmasota päättyi 11 /11-1918 ja  hengissä säilyneet sotilaat palaisivat omille mailleen ja alkoi suuri suruaika valtavien ihmieshenkien menetysten takia.
Ranskassa oli satojatuhansia leskiä  ja heistä suurin osa hyväksyivät aviomiestensä kuolemat.
Paitsi yksi.
Hän oli sodan päättymisestä saakka   nähnyt unia ,jossa naisen mies kertoi hänelle olevansa elossa sekä antoi vaimolleen tarkan paikankin ,jossa hän on loukussa raunioiden alla. "Leski" kertoi tuttavilleen miehensä olevan elossa ja hautautunut sortuneen talon alle ja kaikki pitivät naista järkensä menettäneenä. Kun tätä   oli jatkunut 3 kuukautta ,niin naisen sukulainen ajatteli ,että eihän siinä mitään menetäkään ,jos tehdään  naisen näkemien unien mukaan.
Niin matkaan vain  ja kohteena  naisen saama  "uniosoite".
Perillä heitä odotti valtavat röykkiökasat. Joka puolella oli sortuneita rakennuksia ,mutta vain yhdestä "leski" oli kiinnostunut. Hän vaatimalla vaati että aletaan siirtää  romuja pois ,koska niiden alla on hänen miehensä  ja hengissä.
Sääliä tuntien ystävät tekivät ensin päivän raivausta ja jatkoivat sitä seuraavanain päivänä.
Kunnes :
Kolmannen päivän iltana he kuulivat raunoiden alta avunhuutoja ja järkyttyivät suunnattomasti. Nyt  alkoi todella kiihkeä kaivaminen ja tiili tiileltä työ eteni ,kunnes  maanalaisesta aukosta ilmaantui pölyinen sekä takkuinen miehen  pää. Jälleennäkemisen hetki oli todella riemuinen ,kun   aukosta ryömi maailmaan  naisen  "kuollut" mies.Täysin terveenä.Iho kalpeana.Resuinen parta  väpättäen.
Juu.
(Noniin....onpas tuolla ulkona keväänen keli..joten taidanpas mennä pihalle...joten heippa..taas...)
Ups.
Ainiin...ensin jatkan kertomukseni loppuun ,joka on todella ihmeellinen.
Pommituksen aikana mies oli mennyt rakennuksen kellariin suojaan.Kellarikerros ,jossa oli pitkiä varasto sekä käytäväsokkeloita ,oli kuulunut munkkiyhdyskunnalle.Siellä tehtiin ensinnä erilaisia kynttilöitä  ja niitä  oli satoja  jo valmiina. Tulitikkuja myöskin ,sekä......................!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! tuhansia pulloja viiniä!!!!!!  ja kaiken huippuna kellarissa oli juustovarasto.!
Voi poijat !
"kuollut " sotilas oli elänyt kolme kuukautta pienessä pöhnässä  ja  mussutellut hyvää juustoa.
Kynttilän valossa .
Mutta suurin sankari on hänen "leskensä" !  Ilman naisen saamia unikuvia hänestä olisi tullut ......aito..leski........
Noniin..nyt meen ulos .....
terve taas.


4/2-2014.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.