tiistai 18. maaliskuuta 2014

Alahärmän hirmuunen lumi/pandekmies 1958..

18/3-2014.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Sumatran koskemattomissa viidakoissa on kymmenien vuosien aikana havaittu  kummallinen otus. Se on apinan  kaltainen , kävelee kahdella jalalla ,kauttaaltaan karvan peitossa ja pituudeltaan metrin/toista. Tuhannet ihmiset ovat sen nähneet ja  paikalliset   kutsuvat sitä pandekmieheksi.
Jaahas....
Taas toistan erään kokemukseni  joka tapahtui noin vuonna 1958 Alahärmässä, kotini vieressä olevan Lapuan joen toisella puolella.Keväällä kerran.
Tapanani oli hiipiä salaa joen rantaan sekä katsella joella liikkuvia erilaisia eläimiä. Niitä oli sorsista variksiin, minkeistä  majaviin sekä kaikkea siltä väliltä.
Kerran ryömin  joen penkalle ja tutkimaan joen elämää.Toisella puolella jokea ,joka on noin 35-40 metriä leveä huomasin   miten pajupensas liikkui. Pensaita oli noin 4-5 rivissä  ja niiden väli noin  4-6 metriä. Äkkiä näin miten yhden pensaan takaa ilmestyi kummallinen olio.Se oli pituudeltaan noin metrin/toista , apinan tapainen sekä ruskehkon karvan peitossa. Sen pää sijaitsi oudosti melkein rinnan kohdalla ,siis lyhyt kaula sekä kädet olivat niin pitkät että ne osuivat melkein maahan saakka.Ruoho oli suunnilleen kaksikymmensenttinen.
Kummallisin seikka oli otuksen liikkuminen. Se käveli tavallaan  kuten  hidastetussa filmissä , hitaasti sekä todella harkitusti. Niinkuin ilmassa uiden.
Kun se oli kahden pajupensaan puolivälissä ,niin tämä   vainusi minut jollakin tavalla ja äkkiä   käänsi päänsä minua kohden sekä,pysähtyi kesken liikkumisen. Sitten  salamana loikkasi toisen pensaan keskelle ja rapisi siellä .Kuin varmistaakseen näkemänsä otus veti  kädellään pensaaseen aukon ,josta se  tuijotti minuun suuntaan.
Siis: Miten pandekmies vainusi minut?
Mistä se oli?
Minne se meni?
Olin siihen aikaan noin 11 vuotias.
Jaahas....Kun kerroin myöhemmin vanhemmilleni  näkemästäni oliosta ,niin he sanoivat että kuvittelin vaan.............muuuuuuttaaa.....
Koetin samana iltana mennä uudelleen jokirantaan ,mutta empäs päässyt. Noin viikon ajan vanhemmat vahtivat minun liikkumistani eivätkä antaneet lupaa mennä jokirantaan.
Hekin siis uskoivat  kertomukseeni.
Jees.

18/3-2014.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.