tiistai 4. maaliskuuta 2014

Hitlerin viiksimallin synty.......

4/3-2014.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.Olin eilen illalla Porissa ja menin huoltoasemalle tankkaamaan autoani. Siinä maksaessani sain aikamoisen läimäyksen olkapäähäni ja kuulin ..............:
" Voi helevetti sua Ekku...voi helevetti oot sä aikamoinen aijjä....voi jumankautta sua Ekku "  ja kun käännyin niin huomasin tuttuni Kankaanpäästä seisovan vierelläni.
Ja  Riku jatkoi.......
"Miten helevetissä sä uskallat  pelleillä sen putinin kannsa ", (johon minä....sehän on PUTLER)  ja voi sitä naurunremakkaa joka kuului huoltoaseman kaffipöydistä. Putler on   aikaansaamassa koko Euroopan alueella sotatilan ,kuten se viiksivallu hitrerkin aikaan onnistui saamaan jatkoin  ja ennenkuin huomasinkaan niin minulle oltiin tarjoamassa huoltsikan erilaisia antimia kaffista pullaan ,tupakista karkkeihin.
Ja niin jäin ns suustani kiinni jutustelemaan.
Kun kysyin että tietääkös kukaan miten se  hitlerin viiksimalli oikein syntyi ,eikä kukaan osannut siihen antaa oikeaa vastausta ,joten minä annoin.
Siis:
Ensimmäisen maailmansodan aikana Saksa sekä Ranska tappeli sillai   "reilusti". Alussa ampuivat toisiaan normaalilla tavalla hengiltä ja tykistö moukaroi että maailma vapaji. Siinä välillä viholliset puhkoivat toisiaan hengiltä pistimillä ,sekä hakkasivat miekoilla toisiaan silpuiksi. Mutta ei näyttänyt tarpeeksi rumihia tulevan.
Joten:
Taisi se olla Saksa joka ensimmäisenä sinappikaasua etulinjoille kantamaan ja kun tuuli sopivasti vihollisen suuntaan,niin säiliöt auki sekä menoksi. Jopa rumihia tuli sekä ennenkaikkea haavoittuneita sinappikaasun seurauksena. Voi sitä köhää sekä yskimistä ja siispä senaikaiseen Rautialiikeeseen ja kaasunaamareita ostamaan.
Mutta.....koska siihen Wanhaan aikaan oli senaikainen viiksimalli sellainen   leveä räkäjarru , leveydeltään kymmenenkin senttiä ,molemmille puolen nenää ,niin....
Jos  sellaiseen naamavärkkiin laittoi kaasunaamarin ,niin se ei ollut tiivis ,sen viiksimallin takia ja niinpä sinappikaasu tulikin sotilaiden nenuihin. Köh..köh...
Noh....annas olla..joku kekkasi että leikataan poijat senverran viiksiä lyhyemmäksi että se kaasunaamari mahtuu tiivhiksi turparustingin eteen ja se oli hyvä keino.
Nyt kaasua ei enää tupruillut nenään ja sotilaat pystyivät jälleen murhaamaan toisiaan hengiltä. Kiva..kiva..........juu.
Hitlerkin lyhensi viiksiään  (harmillista kyllä) jä henkiin aihauttamalla välillisesti 80 miljoonan ihmisen kuoleman. Voi olispa vallun naamariin jäänyt edes pieni reikä ,josta sinappikaasua olisi mennyt sen sekopään keuhkoihin. Mutta kun ei niin ei.
Noh....nyt on maailmassa PUTLER .....ja jää nähtäväksi mitä käppänä meinaa.
Ny meen syömään.
Tere.

4/3-2014.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.