perjantai 28. maaliskuuta 2014

Kanat tappoivat miehen.....Helmikussa 1998.

28/3-2014.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Olin eilen kylässä erään perheen luona Ylistarossa.Mies oli ja on edelleenkin taximies ja niinpoispäin.
Vuonna  1998 hän oli ajamamassa kyyttiläistä kohden Seinäjokea ,kun havaitsi  Munakan paikkeilla olevalla  levähdyspaikalla liikettä.
Melkein ajoradalla seisoi  hätääntynyt mies ,joka koetti saada autoja pysähtymään ja onnistuikin siinä. Taximies pysähtyi sekä kysysymään  hädän suuruutta ja sehän selvisi kertaheitolla.
Levähdyspaikalla oli parkissa  kuorma-auto ,jossa oli 800 kanaa. Niitä oli viemässä Seinäjoen teurastamolle Vaasalainen  nuorimies joka oli koko ajan ollut vaikeuksissa kuorma-auton peräluukun takia.
Pakkasen takia peräluukun hydrauliikka oli alkanut temppuilemaan Vaasasta saakka ja kuski oli siitä soittanutkin  pomolleen Vaasaan. Pomo oli sanonut että  antaa mennä vaan ,sillä kohtahan auto olisi muutenkin perillä teurastamossa.
Koska kuljettaja oli ajessaan huomannut ettei perälauta meinaa millään pysyä kunnolla kiinni niin hän oli ajanut pysähdyspaikalle sekä mennyt tarkistamaan  luukun toimintaa. Perälauta oli jäänyt raolleen ,niin että sen alapuolella oli jäänyt noin 50 sentin rako ja sitä kuljettaja väkisin kiinni työntämään. Hän oli ryöminyt hartioitaan myöden auton sisälle ja sitäkautta koettanut ravistamalla saada luukkua toimimaan...ja silloin se alkoikin pelata.
Kriik ja töms!
Pysähdysalueelle sattumalta tullut mies oli koettanut vetämällä saada kuljettajaa pois kuolemanloukusta,mutta ei ollut siinä onnistunut. Vasta poliisit  pystyivät  vääntämään perälautaa niin,että uhri pääsi irti ,mutta se oli liian myöhäistä .
Siis..kanat tappoivat  miehen.


28/3-2014.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.