keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Erikoinen pääskynen sekä melkein valkoinen talitintti...

18/6-2014.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.



Istuskelin eilen illalla  puutarhatuolissa sekä katselin/kuuntelin luontoa.Pääskysiä lenteli ainakin kymmenen paria sillä niillä on pesiä suunnilleen samanverran.Viherpeipot  , talitintit ,  sekä rastaat  ovat myöskin tehneet omat pesänsä , viimeksimainitut koivujen oksahaaraan ja  muut rakentamiini pönttöihin.
Mutta annas olla........!
Yksi pääskynen taisi olla erilainen lintu siinä mielessä ,sillä tämä  lensi koivun oksalle ja siinä laulaa siritteli kotvan aikaa.Noin 40 vuotta sitten olen nähnyt samanlaisen kummallisuuden.....pääskynen istui  puun oksalla ja lauloi  innoissaan.
Mutta annakaapas olla toisen kerran................!!
Aamulla noin kello 06,45 meinasin hieraista silmiäni ja kunnolla sitten, sillä ulkorakennuksen harjalla kökötti  melkein valkoinen talitintti...!...juu-uu...melkein valkoinen talitintti. Koska en ole sitä ennemmin havainnut ,niin  saattaa olla ettei se kuulu meitin pihapiiriin , vaan on lentänyt tänne jostakin muualta.(Lapistako..? lunta selässään ..höh .)
Valkoisista , elikkä albiinoista linnuista olen aikaa sitten lukenut ja ne eivät taida olle kovinkaan harvinaisia.
Kun menin hakemaan kamerani saadakseni linnusta kuvan niin tottakait.....se oili hävinnyt jonnekin. Se saattaa olla varmaa että petolinnuilla taitaa olla helppo saalis valkoista lintua kytätessään. Sellainen lintu erottuu samalla tavalla kuin lumipallo helevetissä.
Juu.
Siis....Pidän harvinaisempana  näkynä pääskystä joka istuskelee puun oksalla .Vai mitä ?
Ennytmuuta sano.
Tere.

18/6-2014.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.