lauantai 28. kesäkuuta 2014

Päivää.

28/6-2014.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Istuskelin toissapäivänä puutarhakeinussani mukamas viisaan näköisenä ja mieleeni tuli,että mitäpäs jos sotkisin pyörälläni syntymäkotikuntaani Alahärmään (nyk Kauhava) ja eiku  toimeen vaan...
Ilma oli sopivan  tuntuinen , juomaa pir..meinaan paljon tarakalle, ruisleippää, sareverhat varmuudeksi ja tien päälle...
Tästä meitin kohtaa on melkein koko matkan alamäkeä Kurikan/Vaasantien risteykseen.Tuuli se lempeästi poninhäntääni heiluttel.Kymmenentuhatta lentävää ...suoraan naamaan tottakait..hyttys/kärpäs/kopparaasta ja viimeistään siinä vaiheessa on hyvä jos pläsissä on  suojalasit.
Ja voi että ne rekat!
Mietaan kohtaan saakka ei ole mitään kunnollista ajorataa meille pyöränsotkijoille ja sen kyllä huomaa.Rekat  jyrisee melkein kyynärpäätä hipoen ja hyvin harva sellainen väistää sillai kunnolla.Pahin kohta on kun kaksi rekkaa ohittaa toisensa ja pyöräilijä sattuu olemamaan just siinä kohtaa sopivassa kohtaa.....¤#"#!!¤#¤!!..
Juu.
Ainiin...Härmän synt.asuntooni on täältä Kauhajoelta matkaa noin 118 km...sivu ja saman takaasin. Kun siinä  ajelet hiljalleen noin 20-30  km tunnissa ,niin  on aika helppoa laskea  kuinka kauan tien päällä resajat. Pisimmälle matka vaikuttaa Seinäjoelta Lapualle ja sitten Kauhava.Onneksi siinä kohtaa tietä on melkein metrin levyiset  asfaltoinnit ja sitä on mukava ajella.Ylihärmästä Härmään on paras ajella. Asfaltin ja penkan välissä on melkein metrin levyiset kohdat meitä pyöräilijöitä ajatellen.
Just.
Härmässä ensin saunaan...ja voi että teki hyvää.Tottakait sen ensin lämmitin kuumaksi.Kukas sitä muuteen saunassa kököttelis.Sitten Lapuan jokeen uimaan...se ei tehnyt hyvää.Ensinnä ranta oli jumalattoman ressuinen , jyrkkä ,sekä risuja täynnä ja hyvä jos pois pääsin takaisin penkalle ja se kylmyys. Meidän synt/koron kohta on siinä kohtaa jokea aina sillai varjossa.....niin--iin...vesi tuntuu aina todella kylmälle.
Niin....näkkiä en nähäny joessa....hehheh..
2 kiloa putos painoni Härmäreissun aikana , mutta se on vaan nesteen menetystä.
Ainiin..olen kohta  25  vuotta tuumaillut että mitä jos joku kesä sotken polkupyörälläni Kauhajoki -Helsinki (370 x 370 km )  ja takaisinkin  ,mutta onneksi olen vielä (??) senverran järjissäni etten niin tee.
Onneksi...(tjaa..jos ens kesänä?)
Tuollaisen 240 km  30 tunnin aikana tekee  melkein jokainen. Pyörällä meinaan. Kävellen se olis jo hullun hommaa....
Ny taidan mennä vaihtaan pyöräni takarenkaan.Se rupes jumsuttamaan eilen. Ei sellaasella kukaan ajele.
Jums.

28/6-2014.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.