torstai 3. heinäkuuta 2014

Jännä myrskyn silmä Isossakyröössä...

3/7-2014.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.

Isoonkyröön keskustasta noin 6 kilomeeteriä Lehemäjoen suuntaan on jännä paikka. Siinä on rakennusryhmä ,jossa on pieni tupa sekä pari ulkorakennusta. Metsän reunaan on  on noin 50 metriä ja laaja peltoalue  alkaa heti talon nurkalta.
Paikka on mitä otollisin jos ottaa tuulen huomioon.  Useasti juuri siinä kohtaa tapahtuu  koviakin tuulenpuuskia ja ne pyörivät  talon ympärillä...muttaaa............
Melkein keskellä pihaa on outo kohta. Siinä on aina kesäisin kaasukrilli . Kummallista on vain se ,että vaikka talon kohdalla olisi kuinka kova tuulenpyörre tahansa ,niin juuri  makkaranpaistokohta on aina tyven.
Siinä voi tuulenpyöreiden aikana lukea vaikka aamulehdet. Sivut eivät liikahdakaan. On aivan tyventä.
Kävin itse eilen paikalla ja  siinä tyvenen kohdassa tuntuu sellainen hienohko veto....ikäänkuin ilmavirta menisi suoraan ylös sillai lempeesti liikkuen.
 Niin..
Kuulin että paikalla oleva talo on entinen ruumishuone joka on siirretty sinne  noin 50 vuotta sitten. Kuulemma itse rakennuksessa ei ole koskaan kummitellut , joka on aika ihme juttu sinänsä, Yleensä sellaisessa talossa nurkat rapajaa  , seinät narisee ,sekä vintilta kuuluu vähintäinkin raskaita askeleita..................
Töms.
Töms.


3/7-2014.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.