keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

Kuuma pellikatto..aurinko.. 30 astetta varjossa...ja minä itte..

23/7-2014.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.



Eilen ostin kattopelliä  noin 200 neliötä ja tuumasin että josko  huomenna niitä alan ruuvata kiinni.......................ja siis tänä-aamuna tuumasta toimeen.....mutta...!!
Ei mitään mahiksia sanon.
Katolla oli todella kuuma jo 09.30. Kattopelli meinas polttaa käteni  ja ne peevelin sata paarmaa....!!
Vaikka kuinka huitoo, niin paarmat ei ole moksiskaan ja imevät tietäjän verta  kiihkeästi.. Ei muuten, mutta sitten illalla, kun yrittää nukkua  niin  joutuu raapimaan paarmojen  aikaansaamia  pistoskohtia....voi..voi ja voi....
Niin....menin varjoon lepäilemään muumitaloon ja siellä laitoin  viilentävän puhaltajan suhajamaan. Voi poijat/tytöt miten tuntui mukavalle.......nyt teen seuraavaksi tälläisen tempun::
Rautasankoon pienin sellaisia tulitukkuaskin kokoisia koivunklapeja. Sitten ne palamaan ja kun ne kunnolla savuaa ,niin sangon päälle rautakansi. Kuitenkin  jätän yhdestä reunasta kannen sillai raolleen  ...että puut palaa, taikka savuaa..................ja  ..paarmoja ketuttaa.....heh heh...
Tälläinen hyttys/paarmakarkoitin toimii aina ja kun sangon laittaa  myötätuuleen sinuun nähden ., niin paarmat eivät sinnuu löydä. Ei.
Sangollinen palaa/savuaa sellaiset tunnin verran ja sitten lisään muutaman puunpalan ja avot..
Samalla syntyy hienoa tervan tuoksua.
Suosittelen.

sanoo:

23/7-2014.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.