sunnuntai 3. elokuuta 2014

Kadonneen elämän metsästystä... taas...

3/8-2014.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Vakiintuneen tapani mukaan heräsin ,että  nousin  ylös aamulla 04,15 ja kaffin hörpättyäni riensin innosta puhkuen  työmaalleni...joka on talomme päätyseinän maalaus.
Koska aurinko armas  osuu   siihen  päätyyn aina ensimmäiseksi ja paahtaa kello kahteen saakka , niin  maali ei siitä oikein tykkää...juu.
Se on alkanut niinkuin resajamaan..ei paljon ,mutta kuitenkin ja uutta maalia siis kaipaa.
Noh ..mutta antakaas olla.
Toistanpa taas tämän jutskan ja se kuuluu seuraavasti :
Ns tavallinen "normaali" ihminen nukkuu vuorokaudessa vähintäänkin 8 tuntia.....eiksjuu ?  Toiset kuorsaa jopa 10 tuntiakin....niin olen kuullut ja jopa enemmänkin....
Kun ja jos  ihminen heittää veivinsä nurkkaan vaikka 60 vuotiaana.....sehän  tarkoittaa että hän on nukkunut elämänsä aikana 20 vuotta !!!!!.......!!!!.... Täysin vailla mitään...ns kanttuvei....autuaan tietämättömänä maailman meiningistä.....!!!!!
Kun ja jos ihminen kualee 90 vuotiaana............. hän hella paratkoon on ollut tajuttomana 30 vuotta !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!... 30 vuotta on mennyt tavallaan hukkaan.....kuorsannut suu auki..krooh..krooh..krooh....
Eikös elämässä pidä olla muutakin kuin vaan nukkumista....nukkumista..ja taas nukkumista...? Häh ? Kyllä pimeäs hauras saa  leppäillä  tarpeekseen..jossei ole   uskossa ja pääse suoraan taivhaaseen. Sellaanen tempaistaan  ylös paratiisiin.Juu.
Siis siis:  Niin kovaa työtä ei olekaan ihmisellä , etteikö 5-6 tuntia yöunta riittäne . Ja jos oikein päivällä väsyttää....ottakaa  10-15 minuutin torkut. Suosittelen.Niin.....Historia tuntee  tärkeitä ihmisiä , joille 4-5 tuntia yöunta riitti hyvin......" söötsilli"...Aaarenauer...Risto Ryti....Mannerheimi...Kekkonenkin....Kennerin akan poika...rasan korpattsoffi... Sootbussi nuorempi...ja ja ja .....niin ja Saksan  viiksivallu...sekä Leenini......(nämä 2 olivat pirun töissä) .sekä muutama sata muuta joita en nyt juuri muista...
Juu.
 Saksan viiksivallusta sekä Leenin/talinista   senverran ...että olisi maailma ollut paljon paree paikka jos heistä kumpikin olis kuollu  synnytykseen....vai mitäs  sanotte ???
Tjaahas....ny meen syömään ja sitten rapsimaan vanhaa maalia pois.
Jup.

3/8-2014.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.