sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Kaskisten karmea räyhääjähenki......

5/10-2014.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.




Koska nuha/kuume/kröhätaudit on melkein voitettuja , niin  lähdin pari päivää sitten ajelemaan ....kummitusjuttujen perään ja naputtelen niistä yhden.
Siis:

Lähellä  Kaskista on punainen tupa meren rannalla melkeinpä. Talo on ollut  noin 10 vuotta melko rauhaton, sillä siinä asunut entinen omistaja ei tykkää kun hänen talossaan asuu vieraita ihmisiä. Tämä entinen asukas siirtyi manan majoille ja  melkein heti alkoi ns räyhähenki meluamaan.
Jokainen yövieras ei ole kunnolla nukkunut. Yläkerrassa  paukkuu sekä viheltää....raskaat askeleet rientävät sinne sekä tänne ja kaiken huippuna  vintistä kuuluu tavantakaa  todella voimakkaita  laukausten ääniä.
Ulkona kaatuilee jatkuvasti tikapuut..vaikka ne ovat kiinni seinässä. Pultit vain irtoavat tuosta noin vaan.
Raskas sadevesitynnörikin  menee itsekseen nurin jatkuvasti  ja sen päällä oleva kansi lentää jopa 10 metrin päähän.
Kesällä , tänävuonna...talossa piti ryyppäjäisiä 4 nuorta ja he tuumasivat että jospa  tehdään puita saunanpesään. Sirkkeli vain käymään ja hommat hoituu helposti. Mutta.....
Vaikka sirkkeli  oli aika uusi se sammu tavantakaa eikä  enää käynnistynyt. Kun sulakkeet vaihdettiin ja sirkkeli taas laulamaan.......Noin tunnin  kuluttua porukka meni kaffille tupaan ja  kohta ulkona kuului todella voimakas räiskähdys......ikäänkuin  seinä olisi repäisty irti. Mennessään paikalle he huomasivat talon päädyssä olleen sähkökeskuksen olevan tuhannen....pil..päreitä. Siinä olleet   sähköjohdot olivat irrallaan noin metrin   päässä. Jonkinlainen voimakas ja   raivoisa voima oli repinut kaapin hajalle sekä johdot irti.
Noh.....talon entinen asukki oli ollut eläissään jonkinlainen uskova, eikä aikanaan hyväksynyt esim Sunnuntaina tehtyjä töitä. Koska sirkkeliporukka oli juuri Sunnuntaina meteliä pitämässä , niin luultavasti entinen asukas ei siitä lainkaan pitänyt.
Juu.
Menen itse vielä tämän vuoden aikana paikalle uudelleen ja koetan tutkailla kummitttelua tarkemmin. Siitä taidan olla varma että saan metelin lakkaamaan.Jup.

5/10-2014.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.