maanantai 20. lokakuuta 2014

Raaka puukotus Isojoella 1957....

20/10-2014.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Eilen illalla  istuin autoni rattiin ja eikun tielle taas. Kun Tampereelta suuntaa  Parkanoa kohden ja sitten siihen ilmestyy ensin   Ikaalinen,  sitten  Kihniön kohta ja pian oikotietä Karvian kautta Kauhajoelle. Oli mukava ajella ja olen aina tykännyt liikkumista autolla   sinne ja tänne ja välillä myös jonnekin.
Tänä-aamuna (onks väliviivalla?) kävin  traktorikaupoilla tuolla  Isojoen suunnalla , Heikkilänkylässä , joka on aika lähellä Kyllikki Saaren kotipaikkaa ja kuinkas ollakaan talon isännän kanssa meille sukeutui melkoisen mielenkiintoista juteltavaa.
Sillä:
Huhtikuussa 1957  samassa kylässä asuva   Aarne  U.....  murhasi kauppias Nestori....Heik.... iskemällä Nestoria useita kertoja puukolla eri puolille vartaloa. N...H   kuoli heti paikalla kovaan verenvuotoon ,sillä yksi isku osui suoraan hänen kaulavaltimoonsa.
Isojoen/Karijoen talvikäräjät tuomitsivat  A.....Uun.....murhasta elinkautiseen kuritushuoneeseen, sekä maksamaan leskelle 1,5 miljoonaa markkaa ,sekä oikeudenkäyntikulut. Puhutaan että  tuomion kuultuaan murhaaja sanoi että kyllä minä sellaisen tuomion ansaitsenkin.
Huomenna taidan mennä Kauhajoen Päntäneen suuntaan, sillä  vuonna 1938 siellä tapahtui raaka  murhayritys...puukolla myöskin.....ja siitä kirjoittelen tähän blogiini...taikka sitten en.
Nyt taidan  käydä Kurikassa.
Jos jaksan.
Juu.

20/10-2014.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.