tiistai 28. lokakuuta 2014

Yhdeksäs kerros........ja pläts......

28/10-2014.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Tulipa mieleeni toissapäivänä ,että jospa ajelen Hesan suuntaan vaikka  Vuosaaren kautta , Herttoniemi ja niinpä sen sitten teinkin. Matkalla  ohitin yhden 9 kerroksisen talon , jossa tapahtui  vuonna  1969  valitettava trageria...seuraavasti:
Työkaverini halusi itselleen lisää kuukausipalkkaa ja eikun pomon (Andersson) koppiin siitä kertomaan..............
"Tjaahas sanoi pomo...vai lisää liksaa haluat..niinkö ?? ja kaverini myöntämään asian todeksi. Noh..jatkoi pomo....et ole lähelläkään niin   ammattitaitoinen että sinulle maksaisin enemmän palkkaa,....menee kuule pitkän aikaa ennenkuin sinun kannattaa tähän  toimistoon uudelleen tulla..ja saattaa olla jopa että annan sinulle potkut...kenties....et ole hyvä työntekijä  ..jatkoi Andersson.....meehän nyt siitä kitajamasta...mees nyttt.
Ja niin kaverini meni...allapäin...henkisesti lyötynä...haukutkin sai pomoltaan....haukutkin sai.
Hän asui siihen aikaan Vallillassa...Eerikinkadulla muistaakseni....Helsinginkadun kulmauksessa...vieressä   Braahenpuisto....9 kerroksisessa talossa..viimeinen kerros...
Ja  ei enää tullut töihin..ei tullut.
Kolmantena päivänä pomonsa haukkumisesta  hän kiipesi talonsa  avonaiselle ikkunalaudalle...sekä hyppäsi sieltä alas katuun.
Pläts.
Andersson...hän  ....jatkoi pomona olemista  edelleenkin....kaikessa rauhassa....mitä nyt  ääneen ihmetteli että eikai se  surkimus  minun haukkumiseni takia itseään tappanut...
Kyllä muuten tappoi...
Oi   Andersson.

28/10-2014.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.