keskiviikko 26. marraskuuta 2014

Haulikon laukaus Jalasjärvellä 1988...

26/11-2014.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Kuumetta riitttää minulla edelleenkin ja näköjään sen ohessa putkahtaa mieleeni erilaisia asioita vuosien varrelta.
Kuten  Jalasjärvi....1988..ko ??....
Siellä  asui eräs mies , jonka veli ei ollut "aivan"  tästä  maailmasta. Hän oli  lievästi sanottuna  sillai jälkeenjäänyt tavallisesta henkisestä  kehityksestä ja yhtenä päivänä hän tuumasi....:
"Mitäpäs jos menen ja ammun hengiltä veljeni ja sillä tavalla saan hänen kaiken omaisuutensa ".
Ja eikun tuumasta toimeen.
Keväällä ...Toukokuulla ..yhtenä aamuna he  olivat kaffilla..terveemmän  veljen asunnossa ja  jossakin vaiheessa se ..eiterves  ampui haulikolla hengiltä sen toisen.Pum. Haulipanos meni suoraan otsasta sisään , mutta ei tullut läpi takaraivosta.
Minä..jolla on todella paljon tuttuja laidasta laitaan....kuten olen monesti sanonutkin...pääsin lukemaan kuolleen ruuminavauspöytäkirjaa. Patologit ihmetteli erästä asiaa:
Kun  tavallisesti ihmisen  kallon  paksuus on noin sentin luokkaa,  niin kuolleella se oli yli 2,5 senttiä.
Tämän takia haulipanos ei läpäissyt koko päätä.
Olin muuten mukana vaihtamassa kyseisen kuolinhuoneen kokolattiamattoa ja siihen kohtaan oli jäänyt  selvät jäljet. Koska  ruumis oli  paikallaan noin 3 viikkoa...suoraan auringon paahteessa......paljaitten jalkojen kohdalla oli  muovisella kokolattiamatolla  kolmen millin syvyiset jalanjäljet......??!!??..
Haju saatiin pois vaihtamalla kaikki tapeetit  kyseisessä huoneessa ,sekä  pitämällä kaksi kuukautta aina tuoreita katajanmarjoja asunnossa.
Ennytmuuta.....

26/11-2014.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.