sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Isänpäivästä....sellin kidutukseen......kriik..kriik...

9/11-2014.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.

Kävin eilen aikalailla mielenkiintoisen keskustelun..aiheesta....poliisien pidätyssellit/putka.
 Eräs  mies, sanotaan häntä vaikka  Ismoksi , Alavudelta, kertoili suunnilleen näin..........................
Ismo syyllistyi kamalaan rikokseen ostamalla  tuntemattomalta mieheltä "pimeän"  357  rivollin , siis aikamoisen tykin...sanon minä. Revolverin Colt Trooper.
OLipas hieno pyssy...Ismo ihastel.
Päivä oli Torstai-ilta kello  16,00....Huhtikuussa  ja likospaikka  Laihia.Vuosi 1987.
Seuraavana päivänä ,siis perjantaina  huraji  Ismon pihaan  Alavudelle ... kokonaista 2 mustaa maijaa , josta purkautui virkapukuisia esivallan edustajia  6  kappaletta. Jesus....kuusi...
Myyjäkös perkeles oli laulanut....??  ..häh ??.. ...ketaleen vasikka...
"ookkos ostanu luvattoman aseen   Laihialta eilen...?...häh?? he kyselivät"....ja siihen Ismo että en.
Jaahas lausuivat virkavallan poijaat....sitten eikun  autoon ja sillä putkaan mars..mars... ..ja puolen tunnin päästä Ismo oli  sellissä..että ovi kalahti...klok..klok...plam..plam..
Plam.
Selli oli aikalailla pienehkö sanoi Ismo. Leveydeltään noin 2  metriä , pituus  suunnilleen 4 metriä ja korkeus jopa 2,5 metriä. Rautaisen oven vasemmalla puolella kökötti paskapönttö , lattiassa visusti kiinni, sekä sen vieressä  betoninen   alusta jossa oli 3 litran suuruinen ruostumatoon pelliastia. Sen yläpuolella oli kuparinen hiukkasen alaspäin taipuisa putki , reiän mitta suunnilleen  sentti ja siitä tuli "raikasta" vettä kerrallaan vain sekunnin/pari. Kun nappia painoi. Liri..liri...
Vessapaperia  hyvin vähän. Kaikkiaan vain meeterin  verran. Sellaista rapisevaa paperia.Eikä siihen pas...kunnolla tarttunut....sanoi Ismo......ei tarttunut...kunnolla..
Kuulustelut kestivät kerralla  tunnin verran. Aamulla ensin ja illalla sitten. 4 :stä viiteen.  Ja niin tuli ilta ja tuli ehtoo ja ensimmäinen putkayö......huokaili Ismo...
Betoninen sänky  kutsui "mukavasti"..kuulemma. Peittona vanhahko armeijan ruskeahko viltti...lakanat olivat paperista..tyyny sellainen sentin paksuinen....paperiin kääritty sekin....oijee..sanoisin minäpoika.
Oijeeh.. ..ja sanonkin.
Ns huoneeseen oli kyllä ikkuna....korkealla katonrajassa...ylöosassa aivan....korkeudeltaan   15 senttiä....leveys metrin luokkaa....eikä sen läpi näkynyt.Soli ruskeaa lasia. Kivahko juttu...sanoisin.
Ja sanonkin..kivahko juttu..
Tuli kello kymmenen illalla ja tuli yksitoista...Putka oli talon alakerrassa... maan alla sanotaan , kuin betoninen  hautaholvi. Ja niinpä Ismo siitä pikkuhiljaa tutumaan. Unia näkemään....vaikka vapaudesta vallan.....heh......mukamasko uneenko meinaat....?..
Ja mitä viit....??....koko yön...puolentunnin välein joku...taikka jotkut kävelivät   sellin  oven takana käytävällä ...ja viheltelivät reippaasti. Ikäänkuin se ei  olisi vielä riittänyt , niin aivan "sattumalta" kävelijä avainnipullaan raapi Ismon sellin rautaista sellin ovea....kriik...kriik....kriik.....puolen tunnin tasaisin  välein..........kriik...kriik...
Oli se hauskaa sanoi Ismo minulle..oli oli.
Oli.
ILmeisesti..sanoin minä....virkavallan sedillä  oli tarkoitus pitää sinua hereillä ja sitäkautta aikaansaada tunnustuksen jalo purkaus huuliltasi...vai mitä....??..ja Ismo vastasi että juuri niin.    Ja niin hauskaa siellä sellissä oli ,että Ismo viihtyi  kokonaista 18 vuorokautta....yhteen menoon...yhteen menoon....menoon...................juu..Koska eivät poiskaan päästäneet.
Eikä Ismo tunnustanut..ei.
Ei.
Jaahas.....sanon minä nyt.
Virkavallalla on ollut tämä keskiaikainen kidutuskeinonsa jo  1000  vuotta. EnnenWanhaan siihen liitettiin vielä  pidätetyn pahoinpiteleminen  , sekä nälässä/janossa oleminen. Ohranan jälkeen...1955 ei enää saanut hakata  ketään vangittua , muttä se  sellikidutus saatiin kyllä jäämään.Tähän nykyaikaan saakka.
Sillä...............Kuvitelkaapa itsenne  pieneen hämärään betoniseen selliin  muutamiksi päiviksi...viikoiksi...jopa kuukausiksi.....valoa et näe....ulos pääset liikkumaan noin viikon välein...ei radiota...ei mitään....lukemista..kyllä.....vanhoja apulehtiä  80 luvulta....ja aivan "vahingossa" viereiseen selliisi tuodaan  huutava/kirkuva  suljetunpaikankammoinen  ihmispolo.
Ja tunnustuksesi kyllä tulee...jos on tullakseen...mikäli olet syyllinen....ja jos olet syytöön....niin sinne mätänet....... viikoiksi....jopa kuukausiksi.....kin...
Siis:   Keskiaikaista kidutusta tehdään yhä tänäkin päivänä. 9/11-2014....keskellä isäinpäivää.
Kriik....kriik...
Kriik...

9/11-2014.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.

terveiset  Ismolle Alavudelle...