tiistai 25. marraskuuta 2014

Veljesten riita ja melkein miljoona vanhaa markkaa haudattiin.

25/11-2014.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Noin kolme vuotta sitten kirjoittelin tästä samasta aiheesta blogissani , mutta  on se niin "jännä"  juttu ,että uudistan sen.
Noin  55 kilometrin päästä Kauhajoelta , eleli kaksi vanhaa poikaa, veljeksiä , niitä maan hiljaisia sanoisin.
He olivat asuneet samassa isossa isossa talossaan  syntymästään alkaen ,eikä minkäänlaista riitaa heidän välilleen ollut tullut.
Kunnes..jostakin syystä..heidän välinsä tulehtuivat todella pahasti.Talo , jossa he asuivat oli kaksiportainen ja siis niin ,että kummastakin portaikosta pääsi toisen asuntoon. Yhtenä päivänä toinen veljeksistä naulasi välioven kiinni , alkoi pitämään  oman puolensa taloa aina lukossa , eikä kumpikaan enää  puhuneet toisilleen sanan puolikastakaan.
Näin kului useita vuosia ja koska toisen veljen terveys alkoi reistailemaan , niin hän siitä paikasta lääkärille joka passitti sairaan tutkittavasti isoon  lasareettiin.
Ja tulokset tuli:
" Teillä on paha syöpä, sanottiin papereissa.Se on levinnyt jokapaikkaan . Maksa on jo mennyttä, samoin haima sekä vatsalaukku.Ei siis mitään toivoa ole enää....ei mitään toivoa".
Viikon kuluttua  huonoista uutisista sairas otti  polkupyöränsä , ajeli hitaasti pankkiin, jossa oli jo ennalta sovittu, että kaikkin rahat hän nostaa kerralla  ,ja takaisin kotiinsa. Liiterin nurkalta hän otti  rautalapion ja lähti pientä polkua ajellen metsää kohden.  Noin  tunnin mies oli poissa, sanoivat hänet nähneet naapurit ja sitten tuli takaisin ilman  lapiotaan, ilman muovipussukkaa , jossa oli hiukan alle miljoona vanhaa markkaa.
Ja :
Ensimmäisen kerran moneen vuoteen hän sanoi veljelleen:
"Noniin...nyt hautasin kaikki rahani.Ne on turvassa tuolla metsän siimeksessä.Kukaan , et sinäkään tule saamaan penniäkään rahoistani. Kukaan ei niistä hyödy ..ei kukaan ".
Muutaman viikon kuluttua mies kuoli pois.
Kuoli.
Mitä opimme tästä.....?.....Ei kai oikeastaan mitään....ja sitäpaitsi..jos joku ne rahat löytääkin , niin niillä ei ole enää mitään virkaa. Seinälle tapetiksi korkeintaan.
Jup.

25/11-2014.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.