lauantai 27. joulukuuta 2014

"Sua kuunnellaan....sillä puhelimellasi korvat oooon ."

27/12-2014.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Kännykkä-asiaa......

Meillä kävi Jouluna tuttuja ja  he ihmettelivät minun  "älypuhelimiani"......jopa hymyilivätkin sillai vienosti...........
"Miksi Ekku et osta kunnon älypuhelimia..?"...he kysyivät..."niitä saa jo jopa  kahdellasadalla eurolla ja jos oikein hyvän meinaa ostaa, niin sellaisenkin saa  viidellasadalla".....he sanoivat..
"Sulla on noi... Wanhat Nokialaiset jo museo tavaraa...ja toimivatko ne edes kunnolla...?"...
Juu......vastasin....."......mulla on suunnilleen vanhoja Nokialaisia noin 160 kappaletta....ja jokainen toimii..........minulle riittää sellainen puhelin jolla voin soittaa, johon voi soittaa,siitä voi lähettää  tekstiviestejä ja siihen voi tekstiviestitellä....ja siitä näkee mitä kello on , mikä päivä ja kuukausi...vuosikin näkyy.."
" Ja toiseksi sekä vaikka miksei  kolmanneksi....sanoin...Amerikkalainen  NSA , taikka vastaava venäläinen tiedustelupalvelu pystyy nappaamaan älypuhelimestasi  lähetettävät viestit sun muut heti tuoreeltaan ,sekä puhelimesi avulla seuraamaan sinun liikkumistasi melkein sentin tarkuudella."
Juuri NSA  on haltioissaan maailmalla olevista älypuhelimista ja  Amerikkalainen tietoturva.asiantuntija Jacob Appelbaum on sanonut seuraavasti :
"Kännykät (älypuhelimet) ovat oikeastaan jäljityslaitteita, joilla  voi soittaa puheluja".
Sekä ... "NSA voi etäkytkeä minkä tahansa älypuhelimen mikrofonin päälle , vaikka se olisikin ns kiinni ja kuunnella mitä huoneessa puhutaan".
Juu.
Ihan periaatteessa itse käytän vain sellaisia Wanhoja Nokialaisia. Kyylääjät saavat piiiiitkäään nenän...ja  lisäksi pidän kännykkääni melkein  aina kiinni......ja kaapissa...ihan varmuuden vuoksi..heh heh.
Tjaahas.....nyt menen  täyttämään lintulaudan  jyvillä, että auringonkukan siemenillä.
Terveisiä Wallattomalle........pikkuhiljaa.....pikkuhiljaa....
Kyllä se tästä. Ysiä uudelleen tavoittelen.

27/12-2014.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.