maanantai 26. tammikuuta 2015

Enkeli pelasti Marja-Liisan...

26/1-2015.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Oli lämmin kesä , noin vuonna  1956 ja olimme ns Autionsaaren kohdalla aikaa viettämässä.
Lapuanjoessa.
Saari oli kodistani  vastavirtaan  suunnilleen  3 kilometrin päässä ja siinä oli hyvä  uimapaikka.
Saaren sekä rannan väliin jäi noin  15 metrinen  uoma ja  jos  oli varuillaan , niin jalat ulettuivat pohjaan melko pitkälläkin.  Saaren toiseen päähän ,alajuoksulle,syntyi  voimakas virta  ,koska  joki siitä kohtaan leveni ja  samalla joki syveni nopeasti.
Minä ongin veneessä ,joka oli ketjuilla kiinnitetty rannassa olevaan paaluun. Kumpikin sisareni , sekä naapurin Riitta olivat uimassa...kunnes...................
Marja-liisa , vanhin meidän pesueesta oli uimassa ja joutunut pulaan. Vesi vei häntä ohitse saaren  eikä hän pystynyt uimaan rantaan turvaan. Muistan miten hän huusi ja me samoin.Ainakin kaksi kertaa  Marja-liisa häipyi veden alle ja  luulimme että hukkuminen on nyt tosiasia.
Yritin avata veneen lukkoa, mutta en onnistunut. Äkkiä näimme miten rannalta hyppäsi joku suoraan veteen , sekä uivan  kohden Marja-liisaa, joka oli jo kadonnut veden alle. Pelastajan onnistui sukeltamalla saada  sisaremme ylös ,sekä uittaa  hänet rantaan. Muistan miten veltto Marja-Liisa oli ,sekä miten hänen suustaan tulvi vettä. Meni aika pitkän aikaa ,ennenkuin  sisaremme tuli ns tolkkuihinsa ja riensimme nopeasti kotiimme.
Nyt tulee kumma juttu....
Vanhempamme yrittivät myöhemmin  tiedustella kuka hengenpelastaja  oli, mutta kukaan ei häntä tuntenut. Keskelän veljekset sanoivat että tyttö oli noin  16-18 vuotias  ja kuulemma Helsingistä...Hän oli tullut auttamaan  heinänteossa   ja oli täysin tuntematon heillekin.
Siis...:
Kuka pelastaja oli?..Enkeli ?
Mistä hän tuli?
Minne hän meni?
Outoa, vai mitä?

26/1.2015.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.