sunnuntai 11. tammikuuta 2015

R.I.P

11/1-2015.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.

Koska  näemmä käsittelen todella kaukaista Wanhaa aikaa , niin jatketaan ja mennäänpä vaikka kuolleiden hautaamiseen..
Monta vuotta sitten  muutama  tiedemies oli koolla ja  aiheena oli kuolleet..ja niiden hautaaminen. Herrat aprikoivat sitä ,että missä vaiheessa alkuihminen hoksasi kaivaa ruumiit maahan ,sekä peittää ne.
Juu.
Herrat  heittivät  kukin kohdallaan omia arveluita....ja mettään menivät. Heidän mukaan  ihmiselle tuli jonkinlainen säälintunne ja sitäkautta kuoppaa kaivamaan ja sinne tuttu henkilö maan poveen. On jopa löydetty vanhasta haudasta ruumiin  rinnalle laitettuja  kukkia, taikka lehtipuiden oksia. Herrojen mukaan vasta ihmiskunnan kehityksen kautta  aloitettiin kuolleiden   maahan hautaaminen. Jup.
Mutta ei se taaskaan niin mennyt.
Ei mennyt.
Noh..kuvitellaan että on vuosiluku...vaikka  420000 ennen  niinsanottua ajanlaskumme alkua. Koolla on suurehko alkuihmisjoukko...vaikka 300-500 henkilö ja kas pirskattia...yksi heistä saa  sydärin ja kupsahtaa naama kalpeana maahan.Täysin kuollena kuin se kuuluisa kivi.Kups.
Siihen sai jäädä makaamaan kuten oli aikoja sitten tapahtunut. Haisi sekä mätäni.
Mätäni. Mitä ny pikkuhiljaa maatui  ja sekoittui  juuriin että  multapaakkuihin.
Sekoittui.
Toinen noh.... taas kukaan ei ollut  millansäkkään  ...siinä he  jatkoivat  toimintojaan aivan normaalisti. Ja maassa makaa se rumis edelleenkin...kirkaassa paahtavassa auringossa...ja välillä kylän koirat napsivat  palan sieltä, sekä täältä.Menee muutama päivä...kun jostakin alkaa tullahdella ....hajua....rumishan se siinä lemuaa....hyi...
Ja hiivatti...tuumaa yksi kyläläinen....johan on perskutarallaa  ja  raahaa haisevan ruumiin sillai sivummalle..pois  silmistä sekä lemuamasta. Kuin sattumaltä tämä  "haudankaivaja"  nakkelee kuolleen päälle kiven ja toisenkin sekä potkiskelee lisäksi multapaakkuja ja hyvää tulee. Poissa silmistä , sekä haisemasta......kiva juttu tuumaa hän...
Kas siinähän se oli.....ruumiiden hautaaminen alkoi juuri   kyseisellä tavalla , sattumalta , eikä siinä mitään henkistä   kehitystä tarvittu.
R.I.P


11/1-2015.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.