torstai 8. tammikuuta 2015

Wanhat puujalat......

8/1-2015.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Aamulla vein vanhoja rikkinäisiä  televisio/ynnämuuta rautaromua  keräyspaikkaan ja samalla muistin .....................yhden kaatopaikkatapauksen...
Ennenvanhaan, kun kaatopaikat olivat jokaiselle sallittuja alueita ja sieltä sai viedä ns "paluukuorman" kotiinsa.....niin..:
Useasti löysin erilaista autotavaraa....vaikka latureita , starttimoottoreita , hyviä renkaita , moottorisahoja , vaikka mitä ja monesti niille  tuli myös käyttöäkin. Kerran löysin Seinäjoen kaatopaikalta  vanhan maamoottorin  "kipinäkojeen"  ja ennenpitkää  sille tuli oiva paikka kun ostin maamoottorin josta kyseinen osa  puuttui.  Hyvin  maamoottori kävi .
Kerran  laitoin talteen vanhan   Volgan renkaat ja kuinkas ollakaan.....muutaman viikon päästä sain samanmerkkisen auton itselleni..josta puuttui renkaat    ja ne  sopi juuri siihen. Yhdeltä kaatopaikalta  löysin  vanhan Simson mobedin, ilman moottoria ja ....juu...yhdeltä taas sellaiseen hyvän moottorin ja  eikun paanalle mopo vaan.
Monta kertaa  kävi juuri näin ja pystyin  kasaamaan erilaisia   koneita  pelittäviksi.
Kiva..kiva..
Jalasjärvellä....kaatopaikalta...löysin suurehkon laatikon ja sen vein kotiini .  Laatikossa oli erilaista tavaraa ja  yksi  esine  kiinnitti minun huomioni....!!..  Siellä oli ns puujalat....selvästi sota-ajan tuotetta...tehty  suunnilleen reiden puoliväliin  kiinnitettäväksi. Siihen löytyi hihnat ja kaikki kiinnikkeet. Ja ne oli selvästi käytetyt......oli.....joku ressukka....sotavammainen...
Hetken mietin...ja...
Noh....samantien kasasin tavarat  samaan laatikkoon .......ajoin haipakkaa takaisin kaatopaikalle...ja sinne sen  jätin........en tarvitte...en.
Tuumasin  etten  puujalkoja taida missään vaiheessa käyttää.....enkä tarvita....senverran  taikauskoinen taidan olla......juu.
Köh.

8/1-2015.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.