torstai 12. helmikuuta 2015

"Kalastajat" siltojemme lähettyvillä....juu.

12/2-2015.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Ahaa....!

Noin vuosi sitten huomasin autolla ajellessani erään jännän seikan..
Huomasin.
Ylittäessäni teiden siltoja havaitsin jommassakummassa päässä .sillai sivussa pysäköityjä... pakettiautoja ....ja sen ympärillä hääriviä "työmiehiä". Luulin kyseessä olevan...onkijoita....kalastajia...mutta kun  melkein joka reissullani havaitsin samanlaisia..."onkijoita"  ....siltojen  reunamilla.....uteliaisuuteni  heräs....juu.
Heräs...
Heräs...
Aloin laittamaan...kalastajien....touhuja.....vähän muistiin...ja antakaas olla.....
Noin neljän kuukauden aikana havaitsin "heitä" melkein joka kerta kun siltoja ylitin. Huomasin myöskin sen, että he eivät olleet oikein juttutuulella....koska parikin kertaa pysäytin autoni ja  utelemaan..tuleeko sitä kalaa....niinku..??
Tuleeko ?
"Noo..vähänlaisesti...sanoivat....ja käänsivät naamansa poispäin...vähänlaisesti...."
Juu.
Jo ennen olin tajunnut että missä oikein mennään....ja leikin  sillai tyhmää......tyhmää...
Koska :
(Harva tavallinen kansalainen  tämän tietää )....Sotien jälkeen rakennettuihin suurimpiin  siltoihin (betonisiin) tehtiin jo rakennusvaiheessa sellaisia aukkoja....kumpaankin päähän sillan kivi/betoniarkkua.
Aukkoja.
 Ne aukot ovat rautaluukuilla  varustettuja , leveydeltään noin metrin, korkeus  samaa luokkaa ,sekä syvyydeltään  2,5  metriä. Rautaluukut ovat kiinni   sellaisella vääntimellä , joka  avaa sen kun vetää kahvasta itseään kohden , sekä samalla pyöräyttää  vasemmalle.  On myös tavallisia munalukkoja ja niitä käydään rasvaamassa noin  kahden vuoden välein.
Siis miksi...kö...??
Häh?
Jos ja kun sota syttyy....niin ryntäävälle viholliselle pitää tehdä esteitä ,sekä erilaisia hidasteita. Kun huomataan että vihollinen on ylivoimainen ,eikä sen pysäyttäminen kunnolla   onnistu, niin lähdetään seuraavaan puollustuslinjaan.
Ja eikun  odottamaan...
Kun omat joukot ovat  sopivassa  ryhmittymispaikassa , niin painetaan  nappia.....Pum..pum..ja pum..(terveisiä taas Vaasan Tikkalalle...pummi ampui lehmiä ampumaradalla )...ja sillat katoaa rymisten veden alle...Pum.
Tällätavalla tehden  hyökkäävän vihulaasen rynnistys epäonnistuu ja puollustajille saadaan lisäaikaa uusien järjestelmien tekemisiin.
Niihin aukkoihin mahtuu  tehokasta räjähdysainetta  200-400 kiloa ,  siltaa kohden. Koska  nykyinen maailmantilanne (Putler) on aika kuumahko , niin  ei ole   ihme ,että niitä "kalastajia"  näkyy....siltojen lähettyvillä.
"Kalastajia"...
Mutta.....kun  "he" tulevat  talvella....vaikka 22-24/12...ja joet/järvet ovat umpijäässä...niin kannattaako..niiden siltojen....  "pumpumit".....täh? Vihulaanen rymistelee jääteitä pitkin. Noh.....saattaa olla että meitin  ylijohtomme tuumaa että kiusa on  pienikin kiusa....ja painavat nappia....juu.
Juu.
Toiseksi.....eikös ne betonisillat taida olla aika vanhoja  jo....muutenkin....ja ei ole niin nokonnuukaa vaikka niille annetaankin pumpumit.....kun  rauha tulee , niin onpas  sillanrakentajille hommia....juu.
Töitä tulossa...
Jaahas....ny meen hiihtelemään...hanki kestänee jo...
Heips.

12/2-2015.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.

(Ainiin....rasan 9000 sotilaan kokoontuminen  Alakurttiin .......Suomen rajan läheisyyteen  on pelkkää harhautusta......on....on..)