maanantai 23. maaliskuuta 2015

23/3-2001 annettin 3 kuukautta elinaikaa..

23/3-2015.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.

Tänään . 23/3-2015  tulee täyteen 14 vuotta kun  olin Seinäjoella , jossa  keuhkoni kuvattiin...
sisältäpäin.
Jo Helmikuussa 2001 ihmettelin todella kovaa sekä sitkeää yskääni , joka oli jatkunut kuukausikaupalla...........ja  kutsuttuna menin Kauhajoen terveyskeskukseen. Seuraavana päivänä sain lähetteen Seinäjoen sairaalaan ja sinne menin......yskien kuin  paviaani.
Köhköhköhhköhh...
"Jaahas  sanoi lääkäri Kokko...jospa otettaisiin keuhkoistasi kuvat ja edetään sitten niiden antamien tietojen pohjalta.."......ja niin tehtiinkin...ja ohoh....!! Keuhkokuvien perusteella minulla oli keuhkosyöpä , sekä keuhkoportissani oli 9 senttinen kasvain....."ja Kokko sanoi ,että huonolta näyttää , joten  osastolle vaan ja pikapikaa..."....mutta minä sanoin ,etten mene...en.
En mene..en...
"Miksi et mene??..kysyi lääkäri ja sanoin että olen jo nähnyt tätä maailmaa tarpeeksi  ja  siksi en mene osastolle ...ja siinä me riideltiin kahden/kolmen lääkärin kanssa ja kun pidin pääni ,etten osastolle mene....niin tohtorit suostuivat siihen. Kuitenkin niin , että jouduin allekirjoittamaan   paperin jossa otan täyden vastuun itsestäni sekä mahdollisesta terveydentilani totaalisesta huonomisesta.
"Nimi vaan alle...kiitooos.. "
Kuin "kaupan" päälle minulle sanottiin ,että  elonaikaa olisi noin 3 kuukautta....enintään.
Juu.
Kun ajoin pihamaalleni , siellä oli  Ari Kriikkula Kurikasta. Kerroin hänelle ,että loppu odottaa Mattilan poikaa..mutta Ari sanoi että ooppas hilijaa ja tuuhan mukaan ja niin  me mentiin Arin kotiin ,jossa mulle annettiin  20 pulloa havupuu-uutejuomaa , Kari Herttuan kehittämää ja käskettin juoda pullo päivässä kolmen viikon aikana ja niin teinkin ja sitten uudelleen Seinäjolle otattamaan ne keuhkokuvat nukutuksessa.
ZZZZZzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz......ja heräsin...
"Mitä viit...sanoi mieslääkäri ,kun katseli mun uusia keuhkokuviani..."missäs sun syöpäs on:??....ookko syäny sen..?... häh ?..ja niin kerroin tohtoreille että otin 3 viikon aikana havupuu-uutejuomaa pullon päivässä.....ja he ihmetteli kovaan ääneen.
Niin siitä on aikaa kulunut noin 14 vuotta ja  tairan olla  melkolailla terve keuhkojeni osalta. Vintissä ei taida olla kaikki kotona , mutta se on vain hyvä asia. Onhan kiriootettu.......:
Onnellinen on sellainen  hullu , joka itte ei sitä tajua.
Vai mitä sanotte ??

23/3-2015.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.